DHL începe vânzarea de vehicule cu emisii zero

in Business, Transport 26 August 2016 722 Views

Achizițiile online au transformat modul în care facem cumpărăturile și mulți dintre noi s-au obișnuit cu van-urile de livrare ale curierilor pe străzile din cartiere. În ceea ce privește durabilitatea, acest lucru are două fețe. Pe de o parte, în cazul în care apelăm la cumpărăturile online evităm excursiile individuale până la mall, care de asemenea folosesc cantități impresionante de energie pentru aerul condiționat din magazinele găzduite. Pe de altă parte, camionetele cu motor diesel care fac curse printre blocuri încarcă aerul cu emisii poluante.

Streetscooter

Acesta este motivul pentru care DHL (Deutsche Post), una dintre companiile care livrează pachetele cu cumpărături, a decis să intre în afacerea cu vehicule electrice. Micul vehicul electric numit Street Scooter  va fi livrat pe piață începând cu 2017, informează treehugger.com, deși nu este clar dacă doar în Germania sau într-o zonă geografică mai largă.

Streetscooter_Green

Street Scooter are o autonomie de aproximativ 112 kilometri, costurile de întreținere și funcționare sunt cu 50% mai mici decât cu un vehicul convențional, iar costuriel de reparații sunt reduse cu 80%.

Având în vedere faptul că multe orașe sunt interesate de reducerea poluării aerului este posibil ca astfel de vehicule să beneficieze de o cerere impresionantă.

DHL a dezvoltat, de asemenea, o bicicletă de marfă electrică, dar și un triciclu electric de marfă.

Comentarii

comentarii