DHL Romania, prima pozitie in Top 3 GBI 2012

in Stiri 8 November 2012 290 Views

DHL Romania a fost declarata cea mai sustenabila companie pe sectorul sau de activitate, servicii/comert, in Top 3 GBI 2012.

Potrivit lui Catalin Chineata, responsabil de mediu la DHL Romania, compania a reusit sa-si reduca emisiile de CO2 cu aproximativ 13% in ultimii 3 ani.

“Compania si-a propus sa-si reduca la nivel international emisiile de CO2, cu 30%, pana in 2020, avand ca baza de pornire anul 2007. DHL Romania a aderat la acest program in 2009 si, pana in prezent, am reusit sa reducem emisiile cu aproximativ 13%”, a declarat, pentru Green Report, Catalin Chineata.

De asemnea, DHL Romania a fost desemnata castigatoare la  categoriile Dezvoltare Sustenabila si Utilizarea resurselor pe domeniile de activitate servicii/comert.

“Suntem onorati de prezenta la acest eveniment. Este pentru prima oara cand participam la GBI. Pentru o companie este foarte important sa-si dezvolte un business sustenabil. Astfel, DHL si-a propus sa-si reduca emisiile cu 30% pana in 2020, avand ca baza de pornire anul 2007”, a declarat, pentru Green Report, Daniel Kearvell, managing director, DHL Romania.

Potrivit acestuia, in Romania compania a cheltuit aproximativ 2 milioane de euro pentru achizitionarea a 200 de vehicule cu emisii mici de gaze cu efect de sera. El a adaugat ca angajatii DHL sunt implicati activ in programele de mediu si de CSR. Anul trecut, acestia "au petrecut 2.800 de ore in folosul comunitatii".

Fiind unul dintre leaderii globali in serviciile de transport si logistica, DHL abordeaza cu maxima seriozitate responsabilitatea sociala si recunoaste protectia mediului ca un domeniu in care chiar poate aduce o contributie importanta.

DHL International Romania SRL si-a realizat obiectivele de mediu cuprinse in Strategia de Dezvoltare sustenabila, ca de exemplu raportarea lunara a datelor pentru Amprenta de Carbon a DHL Romania, cresterea performantei de management al mediului si comunicarea si cooperarea cu stakeholder-ii. Prevederile Strategiei de Dezvoltare Sustenabila planificate pentru 2011 au fost aplicate in majoritatea punctele de lucru, DHL Romania operand in 45 de amplasamente in orasele resedinta de judet.

Datorita campaniilor interne privind eficientizarea consumurilor de resurse epuizabile si a relocarii unor puncte de lucru in locatii noi, dotate cu instalatii de apa eficientizate (apometre, functionare corecta, fara pierderi) consumul lunar din 2011 a scazut cu 15% fata de cel din 2010.

De asemenea, managementul companiei a implementat un program investitional privind eficienta energetica ce vizeaza reducerea consumului de energie si a emisiilor poluante.

Astfel, s-au efectuat investitii majore pentru inlocuirea echipamentelor IT din motive de eficientizare a consumului si cresterea performantei, dispozitivele innoite fiind scanere, computere, laptopuri, servere, telefoane fixe, centrale telefonice, imprimante si a celor de incalzire-racire, aplicand Programul GoGreen si aplicatii dedicate masuratorilor resurselor utilizate (combustibil, energie electrica, termica) care masoara lunar amprenta de carbon la nivel de locatie, reducand astfel considerabil consumul fata de 2010.

S-a implementat un program de reinnoire a flotei auto, optandu-se pentru vehicule cu emisii mici de gaze cu efect de sera si consumuri reduse de combustibili fosili.

Cosmin Zaharia

Comentarii

comentarii