Diana Klusch, URSUS: GBI, un veritabil „barometru” al responsabilitatii fata de mediu

in Green Business Index 20 December 2013 1,033 Views

Topul Green Business Index, in cadrul caruia URSUS Breweries ocupa prima pozitie la categoria industrie/productie si a obtinut cele mai multe premii din competitie, este un veritabil „barometru” al responsabilitatii companiilor fata de mediu,  fiind bazat pe indicatori de performanta de mediu, recunoscuti la nivel international, a declarat, pentru Green Report, Diana Klusch, Director Corporate Affairs, Ursus Breweries (foto dreapta).

„GBI incurajeaza companiile
romanesti sa treaca in zona verde”

Consideram ca Green Business Index, singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii companiilor fata de mediu din Romania, joaca un rol marcant in mediul de afaceri actual, deoarece incurajeaza companiile romanesti sa treaca in zona verde, manifestand respect pentru mediu. De aceea, ne bucuram sa facem parte din acest proiect, fiind onorati de distinctiile acordate in acest an”, a explicat, pentru Green Report, Diana Klusch.

„GBI, bazat pe indicatori de mediu,
recunoscuti la nivel international”

Avand in vedere ca anul trecut am obtinut premiul I la categoria ”Utilizarea resurselor” pentru sectorul industrie/productie, am aplicat si in acest an la evaluarea GBI pentru a urmari evolutia indicelui companiei in raport cu anul trecut.  GBI este bazat pe indicatori de performanta de mediu recunoscuti la nivel international, ce monitorizeaza initiativele ”verzi” din mediul de afaceri. Astfel, in urma raportului intocmit de Green Revolution, a reiesit ca eforturile noastre sustenabile se bucura de vizibilitate si se diferentiaza prin rezultate foarte bune privind managementul deseurilor, utilizarea resurselor, dezvoltare durabila si modernizarea unitatilor de productie”, a subliniat  Diana Klusch.

Potrivit URSUS Breweries, printre punctele forte datorita carora compania  a devenit castigatoare al Galei GBI 2013 se numara si  dezvoltarea durabila, eficientizarea energetica sau identificarea resurselor de energie regenerabila..

Consum de apa redus si deseuri incinerate 100%

In toate operatiunile noastre, acordam o atentie speciala impactului asupra mediului. Printre prioritatile noastre din ultimii ani s-au numarat modernizarea fabricilor si eficientizarea energetica prin cresterea productiei de biogaz din unitatile noastre de productie, precum si  identificarea  resurselor alternative de energie, care reprezinta 6,17% din totalul de energie intrebuintata”, a punctat Diana Klusch.

Totodata, compania isi reduce  consumul de apa folosita in productia de bere, apropiindu-ne cu pasi repezi de obiectivul de 3,5L de apa/1L de bere produsa pana in 2015. In ceea ce priveste managementul deseurilor, compania ofera spre reutilizare in agricultura cerealele nefolosite, iar deseurile periculoase  sunt incinerate in proportie de 100%.

Credem ca este foarte important sa limitam efectul operatiunilor noastre asupra mediului si sa fim o companie din ce in ce mai verde, iar din evaluarea GBI, a rezultat faptul ca URSUS Breweries este cea mai responsabila companie in raport cu mediul in sectorul industrie/productie. Totodata, am obtinut premiul I la categoriile: dezvoltare durabila, utilizarea resurselor, starea cladirilor, precum si managementul deseurilor, ceea ce vine ca o recunoastere a investitiilor noastre de optimizare in raport cu mediul”, a mai spus Diana Klusch.

Ursus Breweries: 10 prioritati de dezvoltare durabila

URSUS Breweries isi ghideaza activitatile dupa 10 prioritati de dezvoltare durabila, ca parte din platforma ”10 prioritati. Un singur viitor”, setata la nivel global in cadrul grupului SABMiller. Pentru a a contribui la construirea unei piete durabile, investeste in programe sustenabile, avand mereu aceste prioritati:

Incurajam consumul responsabil de alcool

Reducem consumul de apa

Reducem amprenta de carbon si de energie

Refolosim si reciclam ambalajele

Obiectiv zero-deseuri in activitatile noastre

Sustinem antreprenoriatul si transmitem valorile noastre tuturor partenerilor de afaceri

Furnizam beneficii comunitatilor

Contribuim la reducerea HIV/SIDA

Respectam drepturile omului

Suntem transparenti in raportarea progresului

Ursus, premiata de 5 ori in cadrul Galei GBI

Premiantii Galei GBI 2013

URSUS Breweries, compania producatoare de bere, parte a grupului SABMiller plc, a fost premiata de 5 ori in cadrul Galei Green Business Index (GBI) 2013, organizata de Asociatia Green Revolution.

Ca recunoastere a abordarii sustenabile fata de mediul inconjurator, sustinuta continuu prin investitii si programe de dezvoltare durabila, URSUS Breweries a fost desemnata cea mai responsabila companie fata de mediu in domeniul industrie/productie, castigand, de asemenea, locul I la patru dintre cele sapte categorii: dezvoltare durabila, utilizarea resurselor, starea cladirilor, precum si managementul deseurilor.

Initiativele “verzi”, monitorizate de GBI de 4 ani

Aflat la a patra editie, Green Business Index este singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania. De asemenea, furnizeaza servicii de asistenta si formare in vederea imbunatatirii performantei de mediu a acestora.

Raluca Fiser, presedintele Green Revolution

De patru ani, monitorizam prin GBI initiativele „verzi” din sectorul de afaceri romanesc si realizam anual un top al companiilor aflate in diferite stadii de „inverzire” a afacerilor lor. Cresterea numarului de companii inscrise in Green business Index in 2013, precum si rezultatele evaluarilor anuale dovedesc ca, in ciuda stadiului incipient, exista premise pentru dezvoltarea economica durabila si in tara noastra”, a declarat Raluca Fiser, presedintele AGR.

GBI reprezinta recunoasterea publica a eforturilor de responsabilizare fata de mediu a companiilor din Romania si reflecta gradul de deschidere a mediului de afaceri autohton fata de economia verde. GBI este un proiect realizat de asociatia de ecologie urbana Green Revolution ce monitorizeaza initiativele verzi din sectorul de afaceri romanesc.

 

 

 

Comentarii

comentarii