Organizația lui Leonardo DiCaprio donează 3 milioane de dolari pentru Australia

in EcoLIFESTYLE, Schimbări Climatice 13 January 2020 107 Views

Earth Alliance, organizația fondată de Leonardo DiCaprio, a anunțat că va dona 3 milioane de dolari pentru a ajuta la eforturile de stingere a incendiilor de vegetație din Australia. Au mai donat bani pentru aceeași cauză Chris Hemsworth, Elton John, Pink, Nicole Kidman și Keith Urban.

Earth Alliance a lansat și Fondul pentru Incendiile din Australia, care va lucra cu organizațiile locale – printre care Bush Heritage și Wires Wildlife Rescue, potrivit Fox Business.

Pe 7 ianuarie, actorul Chris Hemsworth (care îl joacă pe Thor, în Universul Marvel) a anunțat că va dona suma de un milion de dolari pentru combaterea incendiilor din Australia și i-a invitat și pe fanii săi să i se alăture.

„Ca și voi, vreau să sprijin lupta pentru combaterea incendiilor din Australia. Împreună cu familia mea am donat un milion de dolari. Sper că și voi veți contribui”, a spus actorul, pe Instagram.

Lista se continuă cu artiști precum Kylie Minogue, Pink, Nicole Kidman și soțul său, Keith Urban, care au făcut donații de câte 500.000 de dolari. Elton John a anunțat că va dona un milion de dolari

Comediana Celeste Barber a strâns peste 30 de milioane de dolari în urma unei campanii pe Facebook, sumă ce va fi donată Serviciului Rural de Pompieri din statul New South Wales. Actrița și scriitoarea Phoebe Waller-Bridge și-a scos la licitație costumul pe care l-a purtat în seara decernării Globurilor de Aur, unde a câștigat două premii. Prețul pornește de la 53.000 de dolari, iar licitația se va încheia pe 20 ianuarie.

Trupa Metallica a anunțat că va dona 750.000 de dolari australieni (aproximativ 515.000 dolari americani) serviciului de pompieri voluntari din regiunea New South Wales şi autorităţilor din Victoria, prin intermediul fundației lor caritabile All Within My Hands.

Nu doar vedetele donează pentru a-i ajuta pe cei care depun eforturi în Australia. Alergătorii din toată lumea au strâns 300.000 de dolari, după ce au participat la cursa virtuală numită Relief Run. Toți banii vor fi donați ONG-ului Crucea Roșie Australia.

Leonardo DiCaprio, Laurene Powell Jobs şi Brian Sheth au înființat, în iulie 2019, Earth Alliance, care militează pentru protejarea ecosistemelor şi a animalelor sălbatice, asigurarea echităţii în domeniul climei, sprijinirea energiilor regenerabile şi respectarea drepturilor indigenilor. Organizația este condusă de o echipă managerială independentă compusă din oameni de ştiinţă şi specialişti în conservarea naturii. La o lună de la înființare, ONG-ul a strâns cinci milioane de dolari pentru conservarea pădurilor din Amazonia.

Incendiile de vegetaţie care fac ravagii în Australia au mistuit peste 10,7 milioane de hectare – o suprafaţă mai mare decât cea a Portugaliei. Cel puţin 26 de persoane au murit şi mii de locuinţe au fost au fost distruse de flăcări.

De asemenea, aproximativ un miliard de animale au pierit în incendii, potrivit profesorului Chris Dickman, de la Universitatea din Sydney. Cifra avansată recent, de 1 miliard de vieţuitoare decedate, se bazează pe un raport din 2007 al World Wild Fund for Nature (WWF) care a estimat densitatea faunei sălbatice pentru a analiza impactul defrişărilor din NSW.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii