Diplomații pedalează cu I’Velo pentru al treilea an consecutiv

in EcoLIFESTYLE 23 May 2014 250 Views

Asociația Green Revolution pune la dispoziția Ministerului Afacerilor Externe, pentru al treilea an consecutiv, 100 de biciclete I’Velo pentru turul ciclist din cadrul Cupei MAE, ajunsă la a XII-a ediție .

Turul ciclist se desfășoară sâmbătă, 24 mai,  între orele  09 :30 – 11 :00, iar punctul de start va fi amenajat la Fântâna Miorița și este menit să încurajeze cetățenii Capitalei să practice sportul, oferind exemplul unui stil de viață activ și sănătos.

Turul ciclist organizat de MAE nu este doar o competiție sportivă, ci și un prilej pentru diplomații romani de a se întâlni cu diplomații străini acreditați la București într-o atmosferă de fair-play, precum și un îndemn pentru bucureșteni la mișcare în aer liber. Mulțumim Asociației Green Revolution pentru sprijinul acordat în organizarea competiției”, a declarat Brândușa Predescu, Purtătorul de cuvânt al MAE.

Turul va fi desfășurat pe traseul: Fântâna Miorița – Şoseaua Kiseleff (central axis) – Arcul de Triumf – Bulevardul Constantin Prezan – Piața Charles de Gaulle – Bulevardul Aviatorilor – Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Bulevardul Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Şoseaua Kiseleff (central axis) – Fântâna Miorița.

Ne bucurăm să fim parteneri ai Ministerului Afacerilor Externe în organizarea turului de bicicletă pentru al treilea an consecutiv și împreună continuăm să susținem promovarea bicicletei că transport alternativ pentru un stil de viață sănătos și un oraș mai puțin poluat”, a declarat Raluca Fiser, președintele  Asociației Green Revolution.

“I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului. În cei 4 ani de funcționare, programul  “I’Velo” a reușit să scoată peste 800. 000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu peste 1200 de tone.

Comentarii

comentarii