Directorul Gradinii Zoologice din Sibiu a demisionat dupa scandalul produs de impuscarea tigroaicei

in Biodiversitate 19 December 2011 474 Views

Directorul Gradinii Zoologice din Sibiu, Constantin Bebeselea, si-a dat astazi demisia de la conducerea institutiei.

Demisia a fost inaintata la cateva zile dupa ce un tigru care fugise din cusca a iesit din incinta gradinii zoologice si a fost impuscat mortal.

Purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Sibiu, Mirela Gligore, a declarat pentru Green Report ca “in textul demisiei nu este mentionat motivul acesteia. Intrucat demisia reprezinta un gest unilateral din partea unui angajat, ea nu poate fi respinsa. Conducerea Primariei a luat act deaceasta demisie, care a intrat astazi in vigoare”.

Pe de alta parte, ingrijitorul care a lasat deschisa usa custii din care a fugit tigrul continua sa lucreze la gradina zoologica, fiind insa cercetat de o comisie de disciplina. Imediat dupa evadarea tigrului, s-a vehiculat ideea ca ingrijitorul a lasat usa deschisa intrucat i s-a facut rau.

Paguba produsa prin uciderea tigrului: 50 de lei

In evidenta contabila a patrimoniului Gradinii Zoologice din Sibiu, tigroaica Mihaela, in varsta de 14 ani, figura cu valoarea de 50 de lei. “I se atribuise aceasta valoare din motive pur statistice, contabile”, ne-a precizat Mirela Gligore. Pretul atat de mic se explica prin faptul ca tigroaica se nascuse in gradina zoologica.

Daca animalul ar fi fost cumparat de la alta institutie, valoarea lui ar fi fost mult mai mare. In tarile occidentale, pretul unui tigru matur, de la o gradina zoologica, este evaluat la cel putin 10.000 de dolari.

Mihai Diac

Foto: www.rtv.net

Citeste si:

Tigrul de la Sibiu, victima a oamenilor care ignora normele de securitate a animalelor

Un tigru de la gradina zoologica valoreaza cel putin 10.000 de dolari (VIDEO)

Gradina Zoologica din Slatina primeste, in sfarsit, finantare pentru a fi modernizata
 

Comentarii

comentarii