Directorul MAL nu se simte vinovat pentru dezastrul ecologic din vestul Ungariei

in Sol 15 October 2010 79 Views

Directorul companiei aflate la originea dezastrului ecologic din Ungaria nu se considera vinovat de accident, insa afirma ca are "datoria morala" de a oferi asistenta, informeaza CNN, citat de Mediafax.

Zoltan Bakonyi, directorul executiv al companiei MAL, a facut primele declaratii dupa eliberarea din detentie.

"Se spune ca eu ar trebui sa ma simt vinovat, dar nu ma simt asa", a afirmat Bakonyi, explicand ca firma pe care o conduce respecta toate standardele de siguranta. Bakonyi a argumentat ca problemele rezervorului s-au acumulat in ultimii 25 de ani, iar el este director de doar doi ani. "Dar am datorii morale si le voi indeplini", precizeaza directorul, subliniind ca se va implica in proportie de "120%" in eforturile pentru oferirea de asistenta.

Bakonyi a respins speculatiile ca ar fi existat o fisura in peretele rezervorului, explicand ca vizitase zona cu cateva saptamani inainte. De asemenea, directorul a negat ca accidentul ar fi consecinta productiei excesive sau retribuirii necorespunzatoare a muncitorilor.

"Nu se putea anticipa acest accident. Singura modalitate prin care cineva si-ar fi putut imagina ca se putea intampla asa ceva era un atac terorist", subliniaza directorul.

Tribunalul municipal din Veszprem, in vestul Ungariei, a decis miercuri eliberarea directorului executiv al uzinei de alumina MAL, Zoltan Bakonyi. Bakonyi fusese retinut dupa ce un rezervor cu noroi rosu ce apartinea companiei MAL a cedat, poluand satele invecinate. Incidentul s-a soldat cu moartea a noua persoane.

Comentarii

comentarii