Fondul de Conservare Disney a acordat șase milioane de dolari pentru protejarea mediului

in Biodiversitate, Business, EcoLIFESTYLE, Impact 11 October 2019 50 Views

80 de ONG-uri din toat─â lumea, care activeaz─â ├«n domeniile de protejare a mediului ╚Öi a faunei, au primit granturi ├«n valoare total─â de ╚Öase milioane de dolari de la Fondul de Conservare Disney. Printre acestea se num─âr─â programe de protejare a ╚Ťestoaselor, leilor, gheparzilor sau rechinilor ├«nger.

Foto: Disney Conservation Fund

ÔÇ×Ace╚Öti destinatari ai granturilor Disney reprezint─â o comunitate global─â dedicat─â asigur─ârii unei lumi ├«n care oamenii ╚Öi via╚Ťa s─âlbatic─â prosper─â ├«mpreun─â. Fondul de Conservare Disney ofer─â speran╚Ťa care  inspir─â publicul din ├«ntreaga lume.ÔÇŁ, a declarat Elissa Margolis, vicepre╚Öedintele Departamentului de Responsabilitate Social─â.

Printre beneficiarii granturilor se num─âr─â Tree Foundation, care conduce un program ce abordeaz─â problema sc─âderii popula╚Ťiei de ╚Ťestoase de pe ╚Ť─ârmurile Indiei. Funda╚Ťia ├«ncurajeaz─â membrii comunit─â╚Ťii s─â aleag─â practici de pescuit sustenabile ╚Öi activit─â╚Ťi care s─â protejeze ╚Ťestoasele. P├ón─â acum, campaniile lor de informare, dar ╚Öi restric╚Ťiile pentru folosirea unor anumite plase de pescuit ├«n perioada de ├«nmul╚Ťire a ╚Ťestoaselor, au ajuns la 85.000 de persoane.

Programul ÔÇ×Northern Tanzania Big Cats Conservation InitiativeÔÇŁ lucreaz─â cu comunit─â╚Ťile locale pentru a salva speciile amenin╚Ťate, precum lei, gheparzi ╚Öi leoparzi din Tanzania. Fac asta protej├óndu-le habitatele animalelor ╚Öi oferindu-le oamenilor Maasai educa╚Ťie de mediu.

ÔÇ×Angel Shark ProjectÔÇŁ, din Spania, protejeaz─â habitatele din Insulele Canare ale rechinului ├«nger, care este pe cale de dispari╚Ťie. Proiectul presupune identificarea zonelor de cre╚Ötere a puilor, l─ârgirea unei re╚Ťele de cercet─âtori care s─â monitorizeze rechinii ├«nger ╚Öi implicarea comunit─â╚Ťilor locale ├«n practici care s─â aib─â impact minim asupra popula╚Ťiei acestor pe╚Öti.

ÔÇ×Fondul de Conservare Disney sus╚Ťine eforturile ╚Öi ini╚Ťiativele comunit─â╚Ťilor care protejeaz─â speciile ╚Öi habitatele, inspir├ónd ├«n acela╚Öi timp copiii ╚Öi familiile s─â ac╚Ťioneze pentru a proteja fauna ╚Öi naturaÔÇŁ, a transmis compania ├«ntr-un comunicat.

De la crearea fondului, in 1995, Disney a oferit aproape 86 milioane dolari ├«n subven╚Ťii pentru a proteja natura ╚Öi comunit─â╚Ťile din ├«ntreaga lume. Finan╚Ťarea Fondului de Conservare este f─âcut─â, ├«n mare parte, de Compania Walt Disney, dar ╚Öi prin contribu╚Ťia vizitatorilor la DisneyÔÇÖs Animal Kingdom Theme Park ╚Öi a altor loca╚Ťii Walt Disney World Resort.

Comentarii

comentarii