O companie indian─â a conceput un dispozitiv care ob╚Ťine ap─â potabil─â din aer f─âr─â s─â consume resurse

in Business 11 April 201811 Views

O companie indiană a conceput un dispozitiv pasiv care folosește energia termică solară pentru a transforma vaporii din aer în apă potabilă.

Dispozitivele Aqua Panels nu necesit─â electricitate ╚Öi au nevoie doar de un cartu╚Ö mineralizant. Compania Uravu a fost inspirat─â de faptul c─â atmosfera con╚Ťine ├«n mod constant diferite cantit─â╚Ťi de umiditate, indiferent de condi╚Ťiile meteo.

Tehnologia nu este nouă, însă Uravu au vrut să creeze un dispozitiv simplu, modular, care nu depinde de cantitatea de umiditate din aer și nu are un consum ridicat de energie.

Sistemul este construit cu doar dou─â componente: un material higroscopic care absoarbe ╚Öi stocheaz─â vaporii de ap─â din aer ╚Öi un colector solar, similar cu instala╚Ťiile solare pentru ├«nc─âlzirea apei, care ├«nc─âlze╚Öte rapid vaporii. Ace╚Ötia se transform─â ├«n ap─â odat─â ce se r─âcesc. Aparatul absoarbe vaporii peste noapte, iar materialul higroscopic este ├«nc─âlzit ├«n timpul zilei.

Green Report Shop Produse ECO

Prototipul actual generează în jur de 50 litri pe zi, dar echipa speră să dezvolte un dispozitiv care să producă 2,000 litri pe zi. Aqua Panels va fi disponibil în următorii doi ani. Swapnil Shrivastav, co-fondator al companiei, a dat mai multe detalii pentru Quartz India:

ÔÇ×Ini╚Ťial vom lucra cu guverne ╚Öi parteneri strategici ╚Öi vrem s─â ajungem ├«n locuri unde este deficit de ap─â, cum ar fi p─âr╚Ťi din Rajasthan ╚Öi Andhra Pradesh, precum ╚Öi zone rurale. Vom ├«ncerca s─â ├«ncepem cu un dispozitiv pentru gospod─ârie ╚Öi s─â ╚Ťintim c─âtre proiecte la nivel de comunitate.ÔÇŁ

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii