O companie indiană a conceput un dispozitiv care obține apă potabilă din aer fără să consume resurse

in Business 11 April 2018 243 Views

O companie indiană a conceput un dispozitiv pasiv care folosește energia termică solară pentru a transforma vaporii din aer în apă potabilă.

Dispozitivele Aqua Panels nu necesită electricitate și au nevoie doar de un cartuș mineralizant. Compania Uravu a fost inspirată de faptul că atmosfera conține în mod constant diferite cantități de umiditate, indiferent de condițiile meteo.

Tehnologia nu este nouă, însă Uravu au vrut să creeze un dispozitiv simplu, modular, care nu depinde de cantitatea de umiditate din aer și nu are un consum ridicat de energie.

Sistemul este construit cu doar două componente: un material higroscopic care absoarbe și stochează vaporii de apă din aer și un colector solar, similar cu instalațiile solare pentru încălzirea apei, care încălzește rapid vaporii. Aceștia se transformă în apă odată ce se răcesc. Aparatul absoarbe vaporii peste noapte, iar materialul higroscopic este încălzit în timpul zilei.

Green Report Shop Produse ECO

Prototipul actual generează în jur de 50 litri pe zi, dar echipa speră să dezvolte un dispozitiv care să producă 2,000 litri pe zi. Aqua Panels va fi disponibil în următorii doi ani. Swapnil Shrivastav, co-fondator al companiei, a dat mai multe detalii pentru Quartz India:

„Inițial vom lucra cu guverne și parteneri strategici și vrem să ajungem în locuri unde este deficit de apă, cum ar fi părți din Rajasthan și Andhra Pradesh, precum și zone rurale. Vom încerca să începem cu un dispozitiv pentru gospodărie și să țintim către proiecte la nivel de comunitate.”

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii