Dispozitivul care transformă orice bicicleta într-una inteligentă (Video)

in Popular, Transport, Video News, Videonews 19 December 2014 3,871 Views

Andreas Gahlert este un om fascinat de tehnologie și sport. Inspirat de modul în care industria auto a îmbinat diferitele dispozitive digitale într-o singură unitate, așa cum este computerul de bord, acesta a creat COBI, un dispozitiv care a reușit să combine toate gadget-urile necesare unui biciclist.

 

COBI

 

COBI este primul sistem integrat pentru biciclete, care poate fi instalat pe cele mai populare smartphone-uri și care transformă fiecare bicicletă într-o bicicletă inteligent la un preț accesibil. Sistemul patentat integrează cinci accesorii tipice: o lanternă, un sistem de navigație, un suport cu încărcător pentru smartphone, o sonerie, precum și un mini computer.

Cea mai mare calitate a acstui sistem constă în integrarea perfectă a peste 100 de caracteristici care fac ciclismul mai inteligent și mai sigur: sistem de navigație, barometru pentru vreme, music player, încărcător pentru smartphone, controler, lumina de frânare, indicatoare, sistem de alarmă, servicii on-line, social media, conectivitate mobilă și altele. De asemenea, modul în care COBI a fost construit permite adaptarea acestuia pentru generațiile viitoare de smartphone.

Potrivit marketwired.com, COBI va intra în producția de masă și pe piață în 2015. Andreas Gahlert a reușit să atragă în afacere 11 investitori care au adus fonduri de 1,3 milioane de dolari. De asemenea, COBI este prezent și pe platfoma de crowdfunding Kickstarter pentru a aduna capitalul necesar pentru urgentarea procesului de intrare pe piață.

Comentarii

comentarii