Doar 30% din cele mai mari 250 de companii au obiective clare de reducere a emisiilor

in Energie, Poluare 1 November 201717 Views

Un nou raport realizat de Thomson Reuters avertizează că numai 30% dintre cele mai mari 250 de companii listate la burse au stabilit obiective clare de reducere a încălzirii globale, în ciuda faptului că acest grup de firme eliberează în atmosferă o treime din toate emisiile de carbon. 

Doar 30% din cele mai mari 250 de companii au obiective clare de reducere a emisiilor

Potrivit raportului, în ultimii trei ani, emisiile provenite de la aceste companii s-au stabilizat când, în mod firesc, ar fi trebuit să scadă cu aproximativ 3% pe an pentru a limita încălzirea globală la 2 grade Celsius, în conformitate cu obiectivele Acordului de la Paris.

F─âr─â o reducerea continu─â a emisiilor din partea acestui grup de companii, atenuarea efectiv─â a riscurilor pe termen lung ale schimb─ârilor climatice nu este posibil─âÔÇŁ, avertizeaz─â raportul, citat de edie.net.

Companiile petroliere ar putea pierde trilioane de dolari dac─â ╚Ťintele Acordului de la Paris vor fi ├«ndeplinite

├Än mod deloc surprinz─âtor, companiile multina╚Ťionale din sectorul petrol ╚Öi gaze, cum ar fi Gazprom ╚Öi Exxon Mobil, se situeaz─â ├«n fruntea listei celor mai mari emiten╚Ťii de CO2 la nivel de companie. Raportul constat─â c─â firmele concurente, care au pus ├«n aplicare politici pentru reducerea amprentei de carbon nu au suferit ├«n ceea ce prive╚Öte profitul sau for╚Ťa de munc─â. Ca exemplu,┬ágigantul de petrol ╚Öi gaze Total a decis s─â renun╚Ťe la produc╚Ťia ╚Öi comercializarea c─ârbunelui ╚Öi a lansat un program, de cinci ani, de echipare a celor 5.000 de benzin─ârii pe care le de╚Ťine la nivel mondial cu panouri fotovoltaice.

VIDEO Propunerile de reducere obligatorie a gazelor cu efect de ser─â conform acordului de la Paris, adoptate de PE

Raportul Thomson Reuters vine cu mai pu╚Ťin de o s─âpt─âm├ón─â ├«nainte ca delega╚Ťii din aproape 200 de state s─â se ├«nt├ólneasc─â la Bonn pentru a discuta normele detaliate de aplicare pentru Acordul de la Paris. Se a╚Öteapt─â ca discu╚Ťiile s─â se axeze pe modalit─â╚Ťile de a consolida pactul istoric dup─â retragerea planificat─â din SUA.

Mar╚Ťi, 31 octombrie, un raport al ONU a avertizat c─â exist─â un decalaj ÔÇŁinacceptabilÔÇŁ ├«ntre angajamentele na╚Ťionale ╚Öi reducerile de emisii necesare pentru ├«ndeplinirea obiectivelor Acordului de la Paris. Se pare c─â majoritatea ╚Ť─ârilor G20 se afl─â ├«n urm─â cu angajamentele na╚Ťionale privind decarbonizarea.

Raport: Cea mai ├«nalt─â concentra╚Ťie de CO2 din atmosfer─â din ultimii 800.000 de ani

Chiar ╚Öi cu implementarea complet─â a Acordului Climatic, o cre╚Ötere a temperaturii de cel pu╚Ťin 3 grade Celsius p├ón─â ├«n 2100 este foarte probabil─â, se arat─â ├«n raportul ONU. Acest raport a venit ├«n aceea╚Öi s─âpt─âm├ón─â cu cifrele Organiza╚Ťiei Mondiale de Meteorologie care a ar─âtat c─â nivelurile de CO2 din atmosfer─â au ├«nregistrat anul trecut┬ácea mai ├«nalt─â concentra╚Ťie din ultimii 800.000 de ani.

Comentarii

comentarii