Deseuri municipale ÔÇô doar 3,25% sunt colectate separat

in Legislatie 27 April 2016 698 Views

├Än baza datelor furnizate de c─âtre autorit─â╚Ťile locale din cele 103 municipii participante ├«n cadrul unui studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice, Terra Mileniul III ╚Öi Liga Habitat rezult─â c─â la nivel na╚Ťional, pe e╚Öantionul prezentat, ├«n Rom├ónia, pentru anul 2014,┬á ponderea de╚Öeurilor colectate separat este de 3,25%.┬áStudiu deseuri municipale.

colectare

Potrivit datelor prezentate, ponderea cea mai mare o au deșeurile de sticlă, urmate fiind de hârtie și apoi de plastic.

Această medie la nivel este îngrijorătoare cu atât mai mult cu cât ponderea stabilită prin lege pentru reciclare este de 55%, iar cea de recuperare este de 60%.

Potrivit informa╚Ťiilor furnizate de cele 103 municipii un clasament cu cele mai bune ponderi de colectarea separat─â cuprinde municipii precum Roman (75%), T├órgu Mure╚Ö (34%) sau C├ómpia Turzii (19%).

Potrivit datelor Eurostat pentru anul 2013, deși românii generează cea mai mică cantitate de deșeruri din UE, 254 kg pe an, rata de reciclare este printre cele mai mici (5%), a doua după Letonia (3%). Pe lângă depozitarea la gropile de gunoi (82%) și reciclare, 11% din deșeurile generate au fost compostate, iar restul de 2% au fost incinerate.

Comentarii

comentarii