National Geographic lansează azi „Secret of the Whales”

in Biodiversitate 22 April 2021 53 Views

De Ziua Pământului, marcată în fiecare an pe 22 aprilie, National Geographic lansează „Secret of the Whales”, un documentar în patru părți despre cinci specii de balene. Produs de James Cameron, documentarul este narat de actriţa Sigourney Weaver.

Un nume important care se leagă de documentarul „Secrets of the Whales” este Brian Skerry. Fotograf și fotoreporter specializat în animale sălbatice marine și medii subacvatice, el estimează că a petrecut, de-a lungul vieții, mai mult de 10.000 de ore sub apă. Începând cu 1998, este fotograf contribuitor pentru revista National Geographic.

Documentarul în patru părți „Secrets of the Whales”, numit de revistă „probabil cel mai ambițios proiect al lui Skerry”, a fost filmat în trei ani, în 24 de locații diferite din lume. Filmul aduce în atenția telespectatorilor cinci specii de balene: orcă, balena cu cocoașă, delfinul alb (beluga), narval și cașalot.

Telespectatorii vor putea afla cum funcţionează creierul acestor cetacee, care dezvoltă legături familiale similare oamenilor, se călăuzesc prin sunete muzicale şi acordă un mare respect generaţiilor în vârstă. Documentarul surprinde scene care n-au mai fost văzute până acum de oameni, cum ar fi adoptarea de către un banc de delfini albi a unui pui de narval. Filmul folosește noi tehnologii pentru a arăta balenele în timp ce își învață puii, se adaptează pentru a supraviețui și chiar jelesc pierderea celor dragi.

Actriţa Sigourney Weaver, care narează acest documentar, şi regizorul James Cameron şi-au unit din nou eforturile pentru acest proiect, după ce au lucrat împreună la „Aliens” (1986) şi „Avatar” (2009).

În „Secret of the Whales”, un serial documentar care pătrunde în adâncurile oceanului pentru a studia viaţa balenelor, Weaver prezintă pe un ton natural şi uneori ironic viaţa acestor mamifere marine gigant.

Deşi Sigourney Weaver este adesea asociată filmelor de science-fiction, numele său este legat şi de producţii realizate în colaborare cu exploratori celebri, precum Dian Fossey în „Gorillas Revisited” şi David Attenborough, alături de care a prezentat o parte din serialul documentar „Planet Earth”.

Documentarul poate fi văzut pe Disney+.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii