Documentare pentru liceeni, cu teme legate de mediu, la AdDoc #4

in EcoLIFESTYLE, Schimb─âri Climatice 20 May 2020 158 Views

AdDoc este un festival de film documentar pentru liceeni, iar cea de-a patra edi╚Ťie se desf─â╚Öoar─â online, p├ón─â pe 24 mai. S─âpt─âm├óna aceasta vor fi transmise, printre altele, documentare despre moda sustenabil─â ╚Öi despre lupta unui pre╚Öedinte s─â ├«╚Öi salveze ╚Ťara de la un dezastru ecologic.

ÔÇ×AdDocÔÇŁ ├«nseamn─â ÔÇ×Adolescen╚Ťii ╚Öi documentareleÔÇŁ ╚Öi este un proiect dezvoltat de Asocia╚Ťia Bloc Zero, ├«n parteneriat cu Mai Mult Verde, Cu apele curate ╚Öi One World Rom├ónia la ╚ścoal─â. Pornind de la un instrument educa╚Ťional inedit ÔÇô filmul documentar, creeaz─â un context de informare, ├«nv─â╚Ťare ╚Öi dezbatere. Festivalul este organizat ├«n ├«ntregime de adolescent╠Žii ce coordoneaza╠ć i╠én liceele lor cluburi de film One World Romania la S╠Žcoala╠ć, din dorint╠Ža de a crea un proiect comun care s─â reuneasc─â o comunitate de tineri cons╠Žtient╠Ži s╠Ži implicat╠Ži.

Edi╚Ťia a patra a festivalului de film documentar AdDoc are loc online, p├ón─â pe 24 mai 2020. Elevii ╚Öi profesorii sunt invita╚Ťi s─â ├«╚Öi creeze un cont pe platforma proiectului ╚Öi s─â ob╚Ťin─â astfel acces gratuit la vizion─ârile de film din cadrul festivalului, care sunt organizate ├«n regim de live stream.

Edi╚Ťia a patra abordeaz─â subiectul sensibil, controversat, dar esen╚Ťial al impactului schimb─ârilor climatice ╚Öi comportamentale asupra mediului ├«nconjur─âtor.

ÔÇ×Auzim din ce ├«n ce mai des despre schimb─ârile climatice, auzim c─â se vor topi ghe╚Ťarii ╚Öi c─â vom ajunge s─â fim ├«nghi╚Ťi╚Ťi de ap─â, ├«ns─â totul pare ca un vis ├«ndep─ârtat, pare c─â nu se va putea ├«nt├ómpla niciodat─â – asta pentru c─â nu vedem cu ochii no╚Ötri, ├«nc─â, nicio urmare. De╚Öi ├«nc─âlzirea global─â e un termen care e vehiculat din ce ├«n ce mai des ├«n ziua de azi, e totu╚Öi un subiect pe care majoritatea dintre noi nu ├«l cunoa╚Ötem pe deplin, din cauza complexit─â╚Ťii lui. ╚śi e important s─â dob├óndim o ├«n╚Ťelegere c├ót mai cuprinz─âtoare a ramifica╚Ťiilor acestui subiect ╚Öi a implica╚Ťiilor pe care le aduce cu sineÔÇŁ, transmit organizatorii.

Documentarele sunt ├«mp─âr╚Ťite ├«n mai multe sec╚Ťiuni: consumerism, solu╚Ťii pentru viitor ╚Öi responsabilitate individual─â, mi╚Öc─âri civice ╚Öi activism social.

Programul pentru perioada urm─âtoare:

  • Miercuri – ora 18:00 Just eat it
  • Joi – ora 18:00 Out of fashion
  • Vineri – ora 18:00 A Plastic Ocean
  • S├ómb─ât─â – ora 14:00 Just eat it
  • S├ómb─ât─â – ora 16:00 Out of fashion
  • S├ómb─ât─â – ora 18:00 A Plastic Ocean
  • Duminic─â – ora 14:00 AnoteÔÇÖs Ark
  • Duminic─â – ora 16:00 Reluctant Radical
  • Duminic─â – ora 18:00 La nord de soare

Printre proiec╚Ťiile programate s─âpt─âm├óna aceasta se num─âr─â AnoteÔÇÖs Ark (Marele Premiu la Festivalul Pelicam, 2019 ÔÇô documentar despre lupta fostului pre╚Öedinte al Kiribati s─â ├«╚Öi salveze ╚Ťara de la un dezastru ecologic) sau Out of fashion (c─âl─âtoria ├«ntreprins─â de un designer din Estonia pentru a convinge lumea modei s─â adopte practici sustenabile)

Pentru o experien╚Ť─â complet─â, organizatorii v─â invit─â ╚Öi la ADDOC LIVE. Programul integral, sinopsisurile filmelor ╚Öi temele abordate sunt accesibile pe platform─â.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii