Documentarul „Blue Heart”, la GreenTech Film Festival din Cluj

in Eat Smart, EcoLIFESTYLE, Evenimente 19 November 2019 63 Views

GreenTech Film Festival aduce la Cluj-Napoca, pe 22 noiembrie, premiera documentarului „Blue Heart”, prezentat de Patagonia. Filmul documentează lupta pentru protejarea ultimelor râuri sălbatice ale Europei şi atrage atenţia asupra unui potenţial dezastru de mediu în Europa.

În premieră pentru publicul din Cluj-Napoca, GreenTech Film Festival va prezenta documentarul „Blue Heart”, produs de Patagonia, unul dintre cele mai respectate branduri din lume pentru faptul că prin acţiunile sale reuşeşte să sensibilizeze publicul cu privire la problemele de mediu şi schimbările climatice.

Filmul documentează lupta pentru protejarea ultimelor râuri sălbatice ale Europei şi atrage atenţia asupra unui potenţial dezastru de mediu în Europa. Filmul este proiectat în întreaga lume ca o piesă centrală a campaniei Salvaţi Inima Albastră a Europei. La finalul proiecţiei, publicul din sală va putea participa la un Q&A.

Din programul proiecţiilor de film face parte şi documentarul „The Rise of Vertical Farming”, un film care oferă un tur captivant în cadrul unui sistem modern de agricultură urbană, dar şi animaţia norvegiană „In the Forest of Huckybucky”, adresată copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. În plus, elevii de gimnaziu şi liceu sunt invitaţi să ia parte la atelierul EDUTECHA, prezentat de Fundaţia Comunitară Cluj-Napoca, în cadrul căruia vor descoperi noi soluţii tehno-educaţionale prin care verdele să devină culoarea dominantă a mediului înconjurator.

Pe toată durata evenimentului, publicul din Cluj va putea să vadă expoziţia „Din Dragoste pentru Mâncare”, un concept prezentat de Food Waste România cu scopul de a conştientiza importanţa reducerii risipei alimentare şi a impactului de carbon prin acţiuni simple, de zi cu zi – cumpărături inteligente, depozitare optimă a alimentelor, porţionare corectă, gătit din resturi.

Ediția GreenTech Film din Cluj, din 22 noiembrie, este organizată cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca la Centrul de Cultură Urbană – Cinema Dacia.

 Programul complet al evenimentelor este disponibil pe site-ul GreenTech Film Festival. Accesul la toate evenimentele incluse sub umbrela festivalului este gratuit şi se face în baza unei rezervări la contact@greentechfilmfestival.ro

Grafica prezentată în vizualul acestei ediţii aparţine lui Dan Perjovschi, cunoscut desenator, ilustrator şi scriitor.

GreenTech Film Festival este o platforma de educație care promovează stilul de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi existente, prin filme documentare, dezbateri, ateliere şi expoziţii.  

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii