Doina Pana la comisiile pentru validare: Radarul P─âdurii poate mai mult, iar Inspectorul P─âdurii a fost piratat

in Legislatie 29 June 2017 658 Views

Doina Pan─â, ministrul propus pentru portofoliul Apelor ╚Öi P─âdurilor, a declarat, joi, ├«n cadrul audierilor pentru validare, de la Parlamentul Rom├óniei, c─â inten╚Ťioneaz─â s─â ├«mbun─ât─â╚Ťeasc─â Radarul P─âdurilor, astfel ├«nc├ót acesta s─â poat─â m─âsura ╚Öi volumul de mas─â de pe un transport. Doina Pan─â a fost validat─â pentru func╚Ťia de ministru al Apelor ╚Öi P─âdurilor cu 17 voturi pentru ╚Öi 6 ├«mpotriv─â.

Doina Pan─â

Radarul P─âdurilor, chiar dac─â func╚Ťioneaz─â, 4 milioane de metri cubi pe an de lemn t─âiat ilegal nu-i pu╚Ťin. El poate mult mai mult. O prioritate pentru mine este Radarul P─âdurilor, ├«n termen foarte scurt. El nu acoper─â ╚Öi partea de volum de mas─â lemnoas─â, doar dac─â transportul este legal sau ilegal. El nu poate m─âsuraÔÇŁ, a spus Pan─â, citat─â de Agerpres.

Aceasta a precizat c─â se urm─âre╚Öte instalarea unor scanere pe drumurile na╚Ťionale care s─â evalueze, printr-o simpl─â fotografie, volumul de mas─â lemnoas─â transportat─â.

Referindu-se la aplica╚Ťia Inspectorul P─âdurii, Doina Pan─â a precizat c─â acesta. de╚Öi a degrevat sistemul 112, nu ajut─â la ├«mpiedicarea transporturilor ilegale.

Ea a precizat c─â acesta nu ajut─â s─â ├«mpiedice transportul ilegal, dar degreveaz─â sistemul 112.┬áMai mult, ├«n momentul de fa╚Ť─â, Inspectorul P─âdurii este un domeniu care nu apar╚Ťine Ministerului, ci al unei persoane private.

Inspectorul P─âdurii are o problem─â foarte mare, o s─â discut cu ONG-urile pentru c─â e un domeniu care nu e al Ministerului, ci al unei persoane private, exist─â ╚Öi un sistem pirat care a ap─ârut care dezinformeaz─â, alerteaz─â ╚Öi intrig─â lumea, scandalizeaz─â, pentru c─â ╚Öi transporturile legale le consider─â ilegaleÔÇŁ, a explicat Pan─â, citat─â de Agerpres.

Doina Pan─â a fost ministru delegat pentru Ape ╚Öi P─âduri ├«n perioada 5 martie 2014 – 13 decembrie 2014.

Comentarii

comentarii