Două noi Bănci pentru Alimente, în Timișoara și Constanța, inaugurate cu sprijinul Lidl

in CSR 4 December 2020 116 Views

Noile Bănci regionale pentru Alimente inaugurate recent în Timișoara și Constanța continuă misiunea de a combate risipa alimentară, prin extinderea infrastructurii la nivel național în alte 6 județe din România (Timiș,Caraș-Severin, Hunedoara și Arad, respectivConstanța și Tulcea), astfel încât tot mai multe persoane aflate în dificultate să beneficieze de produse alimentare și igienico-sanitare.

În prima lor lună de funcționare, Băncile pentru Alimente din Timișoara și Constanța, cu ajutorul Lidl România și al celorlați parteneri, au distribuit 19 tone de alimente către 43 de ONG-uri.

În plus, în luna decembrie, Banca regională pentru Alimente Oradea s-a extins printr-un punct de lucru în județul Maramureș. Pe termen mediu și lung, rețeaua își propune fondarea altor bănci regionale în orașe precum Craiova și Galați, dar și a unor noi puncte de lucru județene, pentru a acoperi toate regiunile României.

În primele 10 luni ale lui 2020, rețeaua Băncilor pentru Alimente a redistribuit peste 2.130 de tone de produse alimentare colectate de la companiile partenere rețelei, care au ajuns mai departe la peste 80.000 de persoane beneficiare din categorii vulnerabile, în parteneriat cu 369 de ONG-uri.

Din martie și până acum, Lidl a donat peste 85 de tone de alimente și, până în acest moment, a investit peste 2.400.000 lei  în dezvoltarea rețelei de Bănci pentru Alimente din România.

Comentarii

comentarii