Dove va folosi sticle din plastic 100% reciclat și va elimina complet plasticul din ambalajul săpunului cremă

in Business, Companii, Deseuri, Politici verzi 23 October 2019 118 Views

Dove, unul dintre cele mai cunoscute branduri de îngrijire personală din lume, anunţă că va folosi sticle din plastic 100% reciclat și va elimina complet plasticul din ambalajul săpunului-cremă în mai multe piețe, printre care și România.

Măsura face parte dintr-o iniţiativă mai largă în ceea ce privește reducerea deșeurilor de plastic despre care Dove spune că va avea un impact semnificativ, eliminând utilizarea unei cantități de peste 20.500 tone de plastic virgin în fiecare an.

Astfel, la nivel global, începând de anul viitor, compania va elimina plasticul din ambalajul bine-cunoscutului săpun-cremă și își va continua demersul de a înlocui învelișul de plastic al săpunurilor-cremă de tip multipack cu un nou material, fără plastic în componență.

Dove se angajează să investească în folosirea unor resurse de plastic sustenabile, care să diminueze cantitatea de plastic virgin utilizată, încurajând strategia de dezvoltare a unei economii circulare pentru materialele plastice.

Astfel, compania anunță lansarea sticlelor de produs din plastic 100% reciclat acolo unde este fezabil din punct de vedere tehnic până la sfârșitul anului 2019, în America de Nord și în Europa – demers ce se adresează tuturor gamelor sale (Dove, Dove Men+Care și Baby Dove).

De asemenea, Dove continuă să cerceteze noi soluții acolo unde utilizarea plasticului reciclat nu este posibilă din punct de vedere tehnic, inclusiv pentru capace și pompe.

“Inițiativele anunțate astăzi sunt un pas important în demersul nostru de a transforma felul în care producem, folosim și eliminăm ambalajele din plastic. Prin acest demers, ne propunem să ajutăm industria globală a reciclării să colecteze mai multe deșeuri din plastic și să producă mai mult plastic reciclat care să poată fi folosit’’, a declarat Richard Slater, Unilever Chief R&D Officer.

Totodată, Dove anunţă că va investi în dezvoltarea tehnologiei care stă la baza recipientelor refolosibile din oțel inoxidabil pentru antiperspirantele solide: minim. Această tehnologie permite diminuarea deșeurilor printr-o reducere radicală a cantității de plastic utilizate. Data lansării nu este confirmată încă, dar s-au făcut deja pași importanți în această direcție. Conceptul “minim” va fi lansat ca parte din platforma LOOP, un sistem de cumpărături unic, cu acces direct din partea utilizatorilor și cu poluare minimă.

Prin utilizarea ambalajelor alternative, a plasticului reciclat acolo unde este nevoie și prin tehnologia recipientelor reutilizabile, Dove vrea să fie motorul mișcării în misiunea de a conferi o nouă valoare plasticului și de a reduce cantitatea de ambalaje din plastic pe care le produce

Comentarii

comentarii