Dow Jones 2019 a desemnat cea mai sustenabilă companie din industria de băuturi din Europa

in Business 18 September 2019 53 Views

Indexul de Sustenabilitate Dow Jones 2019, un indicator de referință la nivel internațional pentru sustenabilitatea companiilor, a desemnat Coca-Cola HBC drept cea mai sustenabilă companie din industria de băuturi din Europa.

Image by Igor Ovsyannykov from Pixabay

Anul trecut compania a reușit să-și atingă obiectivul de a reduce emisiile de carbon cu 25% (comparativ cu 2010), cu doi ani mai devreme decât termenul stabilit (2020). În total, emisiile de carbon au fost reduse cu 1,27 milioane de tone.

În plus, pe parcursul anului trecut, s-a reușit colectarea cu succes a echivalentului a 45% din totalul ambalajelor primare puse pe piață, pentru a fi reciclate.

De asemenea, catitatea de apă folosită în procesele de producție din fabricile Coca Cola HBC a fost redusă cu 22% (comparativ cu 2010).

98% din cheltuielile companiei cu furnizorii, în valoare de 3.237 milioane euro, au mers către furnizori locali, sprijinind astfel afacerile și crearea de locuri de muncă în țările în care activăm. În același timp, comtribuția la bugetele locale s-a ridicat la 328 milioane euro.

În privința proiectelor dedicate comunităților, Coc Cola HBC a investit 7,9 milioane euro, din care mai mult de o treime au mers către programul nostru dedicat tinerilor, Youth Empowered, pentru a-i ajuta să dezvolte abilități profesionale și personale.

Comentarii

comentarii