Drona care împrăștie insecte benefice pentru culturile agricole

in EcoLIFESTYLE 30 April 2015493 Views

├Än ziua de azi, dronele se g─âsesc peste tot – omoar─â, monitorizeaz─â, cartografiaz─â ╚Öi planteaz─â. Mai nou, sunt folosite ╚Öi pentru combaterea d─âun─âtorilor.┬áMichael Godfrey, un student ├«n ╚Ötiin╚Ťe agricole de la Universitatea din Queensland, Australia, a dezvoltat un vehicul zbur─âtor care ├«mpr─â╚Ötie ni╚Öte insecte benefice, acarianul Californicus. R─âsp├óndirea insectelor printr-un c├ómp agricol, spune studentul, ajut─â la uciderea altor insecte nedorite, iar prin acest proces se economisesc at├ót bani c├ót ╚Öi timp.

Michael Godfrey

ÔÇ×Ideea este de a folosi pr─âd─âtori naturali pentru combaterea d─âun─âtorilor agricoli. Putem sc─âdea, astfel,┬áutilizarea chimicalelor, care nu doar c─â fac r─âu mediului, dar sunt ╚Öi scumpeÔÇŁ, spune┬áGodfrey.

Drona hexacopter cântărește 2.5 kilograme, cu tot cu baterii. Cară o cutie cu un motor mic, conectat la un dispozitiv care scoate gândacii. Godfrey a dezvoltat întâi conceptul ca un proiect pentru o bursă de vară. Pentru reprezentarea rutelor, el folosește un software-ul gratuit Mission Planner.

ÔÇŁG├óndacii sunt depozita╚Ťi┬á├«n ni╚Öte cilinidri mici, cu un mediu de vermiculit─â. Diseminarea lor deasupra unui c├ómp de cinci hectare, prin metode conven╚Ťionale, ar dura extrem de mult. Drona poate s─â acopere un teren de asemenea dimensiuni ├«n mai pu╚Ťin de 15 minute”, explic─â Godfrey.

Godfrey face ├«n prezent mai multe teste la o ferm─â de l├óng─â campusul universit─â╚Ťii. El fixeaz─â o camer─â cu infraro╚Öu ├«n partea de jos a dronei, ca s─â poat─â deosebi zonele deja tratate de cele netratate.

├Än cazul ├«n care c├ómpurile tratate cu ajutorul dronei prezint─â o cre╚Ötere a biomasei culturii, Godfrey va ╚Öti c─â metoda sa func╚Ťioneaz─â.

Surs─â: Fastcoexist.com

Surs─â foto: Fastcoexist.com

 

Mai citește și:

VIDEO O dron─â ar putea s─â planteze un miliard de copaci pe an

Planta╚Ťiile de bambus pot salva de la defri╚Öare p─âdurile boreale ╚Öi amazoniene

 

Comentarii

comentarii