DS Smith, cu fabrici de ambalaje şi în România, spune că a atins trei obiective globale în materie de sustenabilitate

DS Smith, lider în furnizarea de soluții sustenabile pentru ambalare, cu afaceri şi în România, a anunțat că a îndeplinit trei dintre obiectivele sale de sustenabilitate pentru anul 2020 și își reconfirmă astfel angajamentul pentru protejarea mediului înconjurător, în pofida unui context global dificil.

Foto: Joel Muniz/unsplash.com

Cele trei obiective s-au axat pe reducerea emisiilor de CO2, sprijinul acordat comunităților în care compania își desfășoară activitatea și aprovizionarea responsabilă cu hârtie. Toate acestea fac parte dintr-o strategie mai amplă, care vizează crearea sustenabilității pe termen lung.

„Misiunea noastră de Redefinire a ambalajelor pentru o lume în schimbare nu a fost niciodată mai importantă ca acum. În calitate de lider în producția de ambalaje sustenabile, putem și trebuie să realizăm mai mult pentru a face față provocărilor întâmpinate de comunități și de mediul înconjurător”, a declarat Miles Roberts, CEO al Grupului DS Smith

Din punct de vedere al impactului asupra mediului, compania spune că a înregistrat o reducere cu 11% a emisiilor de dioxid de carbon în anul 2019, comparativ cu 2015. De asemenea, toate unitățile de producție, care însumează 90% din consumul total de energie electrică, sunt acum certificate ISO 50001.

Standardul recunoscut la nivel mondial permite o abordare coordonată pentru monitorizarea progresului în raport cu obiectivele, asigurând în același timp eficiența energetică și determinând schimbarea sistematică a comportamentului și conștientizarea în cadrul companiei. Această realizare face parte dintr-un angajament mai amplu ce are în vedere reducerea emisiilor de CO2 cu 30% per tonă de produs, până în anul 2030.

Pe durata pandemiei provocate de Covid-19, compania a construit un program de sprijinire a comunității, în completarea proiectelor uzuale în domeniul educației și sustenabilității. Din Marea Britanie și până în Serbia, 100% din locațiile DS Smith din întreaga lume cu peste 50 de angajați, au acum programe comunitare, în creștere față de 81%, procent înregistrat în perioada 2018 – 2019.

DS Smith și-a îndeplinit și obiectivul de a se aproviziona 100% responsabil cu materie primă, utilizând doar hârtie reciclată sau provenită din surse certificate. În prezent, 98% din ambalajele produse de către DS Smith sunt reutilizabile și / sau reciclabile, iar compania lucrează pentru a ajunge la un procent de 100% până în 2025.

„Aceste obiective imprimă sustenabilitatea în întreaga noastră activitate și se axează pe domeniile în care credem că putem avea cel mai mare impact: utilizarea ambalajelor inovatoare pentru eficientizarea lanțurilor de aprovizionare, reducerea impactului asupra mediului și responsabilitatea față de echipa noastră și față de comunitățile în care activăm. Prin respectarea acestor măsuri și prin revizuirea continuă a priorităților și obiectivelor noastre, vrem să ne îndeplinim obiectivul strategic, acela de a fi pionieri ai sustenabilității”, a continuat Miles Roberts, CEO al Grupului DS Smith.

Anunțul vine după ce, recent, DS Smith a fost recunoscut ca lider în sustenabilitate de către organizațiile CDP (Carbon Disclosure Project) și ISS (Institutional Shareholder Services). De asemenea, compania sărbătorește prima aniversare de la începerea parteneriatului cu Ellen MacArthur Foundation, cu care a colaborat recent pentru a înființa Circulytics, un nou instrument de măsurare a economiei circulare.

Operațiunile DS Smith în România includ: un centru de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o unitate de producție a hârtiei, la Zărnești, două unități de producție a ambalajelor, la Ghimbav și Timișoara și trei puncte de lucru, la Pitești, Timișoara și Otopeni, având peste 650 de angajați

spot_img

Ultimele știri