După ce a creat pantofi din plastic reciclat, Adidas și Stella McCartney au făcut hanoracul 100% reciclabil

in Business, Deseuri, EcoINOVATIE, EcoLIFESTYLE 4 August 2019 214 Views

Creatoarea de modă Stella McCartney și Adidas au colaborat pentru a ajuta la oprirea problemei deșeurilor textile și au creat un hanorac și o rochie de tenis 100% reciclabile.

În SUA, ca și în alte părți ale lumii, consumatorul mediu are mai multe haine. Așadar, brandurile de fashion trebuie să creeze noi stiluri și tendințe vestimentare pentru a îi face pe consumatori să cumpere. Dacă hainele nu s-ar demoda, gândiți-vă cât de puțin am cheltui fiecare pe ele.

Pe lângă faptul că toți ar trebui să ne simțim puțin vinovați pentru faptul că am fost manipulați în consum de capriciile „modei”, numărul tot mai mare de textile produse la nivel mondial este dăunător pentru mediu.

Potrivit EPA, deșeurile textile ocupă aproape 5% din spațiul de depozitare a gropilor de gunoi. În fiecare an, numai SUA generează în medie 25 de miliarde de kilograme de materiale textile, dar doar 15% sunt donate sau reciclate și 85% ajung în depozitele de deșeuri.

Hoodie Infinite Adidas de Stella McCartney a fost creat cu compania de inovații extinse pentru textile Evrnu și este fabricată din 60% NuCycl și 40% din bumbac organic, care altfel ar fi ajuns la groapa de deșeuri.

Rochia de tenis Adidas by Stella McCartney Biofabric a fost realizată în colaborare cu Bolt Threads, o companie de bioinginerie specializată în materiale și fibre durabile. Este fabricată cu fibre amestecate cu celuloză și Microsilk, un material pe bază de proteine ​​format din ingrediente regenerabile.

Din păcate, dacă doriți să purtați aceste echipamente sportive durabile, va mai dura ceva timp. Rochia de tenis este un prototip și au fost produse doar 50 de hanorace.

„Moda este una dintre cele mai nocive industrii pentru mediu”, a declarat James Carnes, vicepreședinte al diviziei Strategii de creație la Adidas. „Cu Adidas by Stella McCartney, creăm produse performante care să protejeze și viitorul planetei.”

Aceasta nu este prima incursiune a lui McCartney în moda ecologică. Brandul ei își propune să se asigure că toate hainele ei sunt reciclate sau reutilizate. Potrivit site-ului lui McCartney, brandul ei de modă vede nevoia de îmbrăcăminte durabilă să fie „o oportunitate interesantă de a dezlănțui potențialul creativ al modei și este o oportunitate din care suntem mândri.”

Potrivit Adidas, acesta este doar primul pas în obiectivul său final de a deveni 100% durabil.

„Crearea de produse din deșeuri de plastic reciclate a fost primul pas”, a spus compania într-un comunicat de presă. „Următoarea provocare este să stopăm în întregime conceptul de deșeuri. Concentrându-ne pe trei domenii de bază, vom explora modalități de a crea produse care pot fi complet reciclabile sau biodegradabile”.

Prezentarea hanoracului Infinit și a rochiei de tenis Biofabric coincide cu lansarea colecției adidas by Stella McCartney din colecția Toamnă/Iarnă 2019 care prezintă țesături inovatoare, create în moduri mai durabile, fără a compromite performanța stilului.

Comentarii

comentarii