După cinci ani de cercetări, noul tub de pastă de dinți reciclabil de la Colgate este aproape gata

in Business, Companii, Deseuri 24 July 2019 406 Views

Tuburile de pastă de dinți prezente pe piață în prezent sunt imposibil de reciclat, din cauza amestecului de materiale plastice și aluminiu conținut în ele. În curând, acest lucu este pe cale să se schimbe.

Colgate a anunţat că a finalizat proiectul său prin care vrea să creeze un tub de pastă de dinți reciclabil. Schimbarea face parte din eforturile companiei de a avea toate ambalaje produselor sale reciclabile până în 2025. Cercetătorilor din cadrul companiei le-a luat cinci ani pentru a dezvolta noul tub, potrivit CNN.

Companie a spus că a crezut că ar putea folosi un tip de plastic reciclat în mod obișnuit, numit “polietilenă de înaltă densitate” (HDPE) pentru noul tub, dar a descoperit că nu este suficient de comprimabil pentru pasta de dinți.

Apoi, cercetătorii au compilat mai multe tipuri de material HDPE într-un tub de pastă de dinți. Această combinație corectă “permite oamenilor să stoarcă confortabil toată pasta de dinți, să protejeze integritatea produsului și să răspundă cerințelor de producție de mare viteză”.

Noul tub va fi lansat în Statele Unite, începând cu 2020, sub brandul de produse naturale, Tom’s of Maine. Tuburile vor înlocui vechiile ambalaje pentru toate marcile sale în următorii cinci ani și jumătate. De asemenea, Colgate dorește să extindă și disponibilitatea noului plastic.

“Intenționăm să oferim tehnologia fabricanților de tuburi din plastic pentru toate tipurile de produse”, a declarat Justin Skala, vicepreședinte executiv și director general de creștere și strategie pentru Colgate-Palmolive. o eliberare. “Prin încurajarea altora să utilizeze această tehnologie, putem avea un impact și mai mare și să creștem viabilitatea pe termen lung a acestei soluții”.

Proiectul a obținut aprobarea Asociației Reciclatorilor de Plastic (APR), o organizație care stabilește ghidul de reciclare pentru America de Nord. Însă, tubul trebuie să câştige recunoaştere de la organizaţii similare din alte ţări, înainte de a putea fi vândut la nivel global.

“Tuburile sunt una dintre cele mai utilizate forme de ambalare din plastic, care încă nu pot fi reciclate”, a declarat președintele APR Steve Alexander.

Comentarii

comentarii