După Cluj, încă un oraş din România cumpără autobuze electrice. Primăria Suceava a lansat licitația pentru achiziția a 5 vehicule

in Transport 6 June 2018 43 Views

Primăria orașului Suceava va cumpăra autobuze electrice cu fonduri elveţiene, după modelul aplicat de la Cluj-Napoca, unde săptămâna trecută au fost puse în circulaţie primele autobuze electrice din România.

Anunțul de licitație a lansat pe 29 mai  și vizează achiziţia a cinci autobuze electrice de capacitate mică, cu propulsie integral electrică. Acestea vor avea o capacitate minimă pentru 15 pasageri, din care minim opt pe scaune.

Valoarea estimată a contractului este de 4,74 milioane de lei cu termenul limită de depunere a ofertelor la 5 iulie 2018, dată la care acestea vor fi și deschise.

Contractul implică furnizarea de autobuze electrice în cadrul proiectului “Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde” în cadrul Obiectivului 1 al Ariei de concentrare 4 – ”Îmbunătăţirea mediului inconjurator”, programul de Cooperare Elveţiano – Român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, în vederea creșterii numarului de vehicule electrice în cadrul parcului auto al municipiului Suceava, ceea ce duce la reducerea consumului de combustibil și emisiilor de CO2.

Finanţarea va fi asigurată în proporţie de 85% din Fonduri prin Programul de Cooperare Elvetiano – Român şi restul de 15% de la bugetul Primăriei Suceava.

Tot cu bani de la elveţieni au fost cumpărate şi primele autobuze electrice din România, care au fost puse în circulaţie săptămâna aceasta în Cluj – Napoca. Acestea au o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie de 105 kilometri, sunt dotate cu wi-fi, cu camere video de supraveghere, aer condiţionat şi podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Comentarii

comentarii