Dup─â Cluj, ├«nc─â un ora┼č din Rom├ónia cump─âr─â autobuze electrice. Prim─âria Suceava a lansat licita╚Ťia pentru achizi╚Ťia a 5 vehicule

in Transport 6 June 2018 14 Views

Primăria orașului Suceava va cumpăra autobuze electrice cu fonduri elveţiene, după modelul aplicat de la Cluj-Napoca, unde săptămâna trecută au fost puse în circulaţie primele autobuze electrice din România.

Anun╚Ťul de licita╚Ťie a lansat pe 29 mai┬á ╚Öi vizeaz─â achizi┼úia a cinci autobuze electrice de capacitate mic─â, cu propulsie integral electric─â. Acestea vor avea o capacitate minim─â pentru 15 pasageri, din care minim opt pe scaune.

Valoarea estimată a contractului este de 4,74 milioane de lei cu termenul limită de depunere a ofertelor la 5 iulie 2018, dată la care acestea vor fi și deschise.

Contractul implic─â furnizarea de autobuze electrice ├«n cadrul proiectului “Electromobilitate ÔÇô Vehicule electrice pentru o municipalitate verde” ├«n cadrul Obiectivului 1 al Ariei de concentrare 4 ÔÇô ”├Ämbun─ât─â┼úirea mediului inconjurator”, programul de Cooperare Elve┼úiano ÔÇô Rom├ón viz├ónd reducerea disparit─â┼úilor economice ┼či sociale ├«n cadrul Uniunii Europene extinse, ├«n vederea cre╚Öterii numarului de vehicule electrice ├«n cadrul parcului auto al municipiului Suceava, ceea ce duce la reducerea consumului de combustibil ╚Öi emisiilor de CO2.

Finan┼úarea va fi asigurat─â ├«n propor┼úie de 85% din Fonduri prin Programul de Cooperare Elvetiano ÔÇô Rom├ón ┼či restul de 15% de la bugetul Prim─âriei Suceava.

Tot cu bani de la elve┼úieni au fost cump─ârate ┼či primele autobuze electrice din Rom├ónia, care au fost puse ├«n circula┼úie s─âpt─âm├óna aceasta ├«n Cluj – Napoca. Acestea au o capacitate de 78 de locuri ┼či o autonomie de 105 kilometri, sunt dotate cu wi-fi, cu camere video de supraveghere, aer condi┼úionat ┼či podea joas─â pentru persoanele cu dizabilit─â┼úi.

Comentarii

comentarii