După pudra de talc, un alt produs pentru bebeluşi Johnson & Johnson nu a trecut testele de calitate. Compania neagă rezultatele

in Business, Companii 10 April 2019 187 Views

Probele de şampon pentru bebeluși Johnson & Johnson au picat testele de calitate efectuate de statul Rajasthan din nord-vestul Indiei, potrivit unui anunț public de la autoritatea de supraveghere a medicamentelor din acest stat.

Aceste constatări vin la doar câteva luni de la lansarea anchetei asupra pudrei de talc pentru copii, produsă de acceaşi companie, pentru a vedea daca conţine azbest, ingredient care poate cauza cancer.

Reprezentanţii Johnson & Johnson au declarat, la sfârşitul lunii februarie, că a fost reluată producţia pudrei de talc, după ce testele guvernamentale au constatat că nu există azbest în produs.

Autoritatea din Rajasthan a declarat ca eşantioanele de şampon pentru bebeluşi Johnson & Johnson, extrase din două loturi, au căzut la testul calităţii, deoarece s-a dovedit că au în compoziţie „ingrediente dăunătoare”. Afirmaţiile nu au fost detaliate.

Un purtător de cuvânt al Johnson & Johnson a declarat că rezultatele primite de la supraveghetor au arătat că în eşantioane a fost descoperit formaldehida, ingredient utilizat la fabricarea materialelor de construcţii, un cunoscut agent cancerigen.

„Nu acceptăm rezultatele intermediare care ne-au fost date, care menţionează faptul că eşantioanele ar <<conţine ingrediente dăunătoare – identificate drept pozitive în privinţa formaldehidei>>”, a declarat acesta pentru Reuters.

Cele două loturi de şampon pentru copii testate urmează să expire în septembrie 2021 şi au fost produse la fabrica companiei, din statul de nord Himachal Pradesh, conform avizului de supraveghere.

„Noi susţinem fără echivoc că produsele noastre sunt sigure şi că procesele de asigurare sunt printre cele mai riguroase din lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al J&J.

El a adăugat că J&J a contestat rezultatele testului interimar al analizei guvernamentale bazate pe „metode necunoscute şi nespecificate”.

„Am confirmat autorităţilor indiene că nu adăugăm formaldehidă ca ingredient în şamponul nostru şi că acesta nici nu conţine vreun ingredient predispus să elibereze formaldehida”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Autoritatea de reglementare federală şi omologii săi din statele indiene au lansat o investigaţie privind pudra de talc produsă de Johnson&Johnson, ca urmare a unui articol din presă, publicat în decembrie, potrivit căruia compania este conştientă că produsul conţine azbest, ingredient cauzator de cancer.

Johnson&Johnson a descris respectivul articol drept „unilateral, fals şi inflamator”.

Pudra de talc Johnson&Johnson este unul dintre cele mai recunoscute produse străine din India. Compania se află pe primul loc în topul vânzărilor de articole pentru bebeluşi şi copii pe piaţa indiană, conform companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Comentarii

comentarii