EAT SMART. Chef Joseph Hadad, promotor al alimentației sustenabile: „Vorbim foarte puțin despre mâncare sănătoasă”

in Eat Smart, EcoLIFESTYLE 28 November 2017 89 Views

Dacă generația de la ora actuală nu învață să mănânce cum trebuie, va fi foarte greu pe viitor. De aceea, părinții trebuie să-i învețe pe copii să mănânce sănătos, crede Joseph Hadad, chef, promotor al unei alimentații sustenabile și combatant al risipei alimentare. Afirmația a fost făcută în cadrul conferinței Eat Smart, în care autorități, producători și distruibuitori de alimente s-au întâlnit pentru a găsi soluții pentru o tranziție către o alimentație sustenabilă. 

eat smart

Joseph HADAD, Chef, promotor al unei alimentații sustenabile și combatant al risipei alimentare

La rândul său, chef Joseph Hadad este părinte și a dat un exemplu prin care putem înlocui un obicei nesănătos cu unul sănătos, atunci când mergem la cinema. 

Cand plec cu fetița mea la cinema, iau câteva gulii curățate, sparanghel. După jumătate de oră, măncâm gulii. Este foarte important ca atunci cand îi inveti pe copii să mănânce, sa îi inveți să mânâce bine.

O problemă pe care acesta a identificat-o este că oamenii nu mai gătesc acasă.

Mai bine mânâncă niște hamburgeri sau altă mâncare nesănătoasă. Părinții nu își dau prea mult interesul pentru mâncarea sănătoasă, pentru că ei așa au crescut. Dacă noi nu suntem concentrați pe lucrul ăsta, o să fie foarte grav.

De asemenea, o un motiv din cauza căruia se produce risipa alimentară acasă este lipsa de organizare, crede Joseph Hadad.

Oamenii pleacă la supermarket fără liste, să cumpere, să cumpere. După o săptămână, se aruncă alimentele la gunoi. Trebuie să fim mai calculați.

O soluție indicată de acesta este refolosirea alimentelor pe cale să expire în alte mâncăruri. Însă, ce l-a învățat chef Hadad să nu risipească alimentele este felul în care a crescut.

Eu am 57 de ani. În Tunisia, am avut parte de sărăcie, în familie am fost 12 copii. Am avut o oală de legume și asa am învățat să mâncăm. Mâncam linte și năut, lucruri sănătoase. Așa am învățat să mănâc eu toata viata, fara să aruc.

Eat Smart este o conferință organizată de Green Report în parteneriat cu Ministerul Mediului.

Comentarii

comentarii