EAT SMART: Risipa alimentară trebuie reglementată atât din perspectiva de mediu, cât și din cea fiscală

Combaterea risipei alimentare în România necesită un efort legislativ conjugat care să asigure o reglementare eficientă și care să răspundă atât provocărilor de mediu cât și celor de costuri, a spus, joi, Raul Pop, secretar de stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul conferinței EAT SMART.

bani si mancare

Este un subiect important care trebuie reglementat din perspectiva de mediu, dar trebuie reglementat și din perspectiva fiscală. Să nu uităm că abordarea este centrată pe marii retaileri, unde problemele fiscale sunt reale și trebuie să fie administrate corespunzător”, a spus Raul Pop.

Acesta a adăugat că din punct de vedere al reglementărilor de mediu acestea pot descuraja eliminarea.

Când ai o problemă în a elimina (deșeurilor – n.red.) încerci să reduci nevoia de a elimina. Să nu mai ai alimente risipite la domiciliu sau la agenții economici”, a mai spus reprezentantul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Citește și:

EAT SMART – Raul Pop: ”Prevenirea risipei alimentarea înseamnă prevenirea deșeurilor”

spot_img

Ultimele știri