Eat Smart

Schimbările climatice ar putea reduce producția de legume cu o treime

Producția de legume ar putea scădea cu o treime în a doua jumătate a acestui secol dacă nu vor fi luate măsuri drastice pentru combaterea schimbărilor climatice, conform unui nou studiu. Studiul este primul de acest fel care analizează impactul schimbărilor climatice asupra culturilor de legume. Conform rezultatelor, dacă nicio măsură nu va fi luată, schimbările climatice anticipate pentru cea ...

Mai mult »

Tesco renunță la etichetele cu termenul de valabilitate de pe ambalajele de fructe și legume pentru a reduce risipa alimentară

Tesco, cel mai mare lanţ de supermarket din Marea Britanie, va renunţa la etichetele cu termenul de valabilitate de la aproximativ 70 dintre liniile sale de produse proaspete, în special legume şi fructe. Măsura a fost luată în speranţa că va ajuta la reducerea risipei alimentare, întrucât mulţi consumatori aruncă produse perfect comestibile doar pentru că pe etichetă aceastea apar cu termenul ...

Mai mult »

CE avertizează cu privire la fraudele din industria alimentară. În 2017 numărul cazurilor de înlocuire sau diluare a alimentelor a crescut cu aproape 80%

Problema fraudelor din sectorul alimentar beneficiază în ultimii ani din ce în ce mai multă atenție, ca urmare a cazurilor de etichetare frauduloasă a alimentelor și a altor fraude din acest sector care au afectat lanțul alimentar din UE. Potrivit ultimului raport al Comisiei Europene legat de frauda alimentelor (The EU Food Fraud Network and the System for Administrative Assistance and Food ...

Mai mult »

Wello, un start up din Cluj primește un milion de euro pentru a dezvolta o aplicație care să ajute copiii supraponderali să slăbească

Un start-up din Cluj va realiza o aplicație de sănătate bazată pe inteligență artificială care să ajute copiii cu probleme de greutate să slăbească şi să aibă un stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie corespunzătoare vârstei, activitate fizică constantă şi joc. Valoarea proiectului de realizare a Wello – platformă web şi aplicaţie pentru dispozitive mobile – se ridică ...

Mai mult »

Care este cheia eradicării foametei și a malnutriției

Comunitatea globală s-a angajat să elimine foametea și toate formele de malnutriție până în anul 2030 – Obiectivul de Dezvoltare Durabilă numărul 2 al Agendei 2030. Cu mai puțin de 12 ani rămași până în 2030, statele din Europa și Asia Centrală nu își pot permite să lase garda jos. Promovarea sistemelor alimentare sănătoase este esențială pentru realizarea unei dezvoltări ...

Mai mult »

Antibioticele din carne ar putea contribui la creșterea greutății corporale

antibiotice animale obezitate

Antibioticele din carnea de animale de fermă ar putea contribui la creșterea greutății corporale, omorând flora intestinală și dereglând echilibrul microorganismelor. Antibioticele sunt prescrise animalelor de fermă crescute în sistem industrial, care au numeroase afecțiuni din cauza condițiilor de trai. De asemenea, antibioticele stimulează apetitul animalelor, care se îngrașă și ajung la maturitate mai rapid. Practica a început în anii ...

Mai mult »