Eat Smart

A ap─ârut primul standard pentru conservarea biodiversit─â╚Ťii ├«n agricultura conven╚Ťional─â

Lidl, ├«mpreun─â cu speciali╚Öti din domeniul agriculturii ╚Öi din cel alimentar, dezvolt─â primul standard agricol pentru protejarea ╚Öi conservarea biodiversit─â╚Ťii ├«n produc╚Ťia conven╚Ťional─â de fructe ╚Öi legume. Acesta va reprezenta un modul suplimentar al certific─ârii GLOBAL G.A.P. ╚Öi va fi disponibil pentru to╚Ťi produc─âtorii de fructe ╚Öi legume p├ón─â la finalul anului 2021. Prin aceast─â ini╚Ťiativ─â, Lidl spune c─â ├«╚Öi ...

Mai mult »

Consumul de lactate în rândul românilor: Doar 18% cumpără de la producători locali

Atât în pandemie, cât și înainte, românii obișnuiau să cumpere produse lactate cu precădere din magazinele moderne, au o listă cu branduri preferate și cumpără la pachete mari. Însă, spre deosebire de perioada dinaintea Covoid-19, a crescut ponderea celor care cumpără mai multe produse considerate sănătoase sau au schimbat brandul cu unul pe care îl apreciază de mai bună calitate. ...

Mai mult »

Eurostat: Doar 2,9% din suprafaţa agricolă a României reprezintă culturi ecologice

Agricultura ecologic─â reprezint─â doar 2,9% din suprafa┼úa agricol─â a Romaniei, cifr─â care plaseaz─â ┼úara noastr─â la finalul clasamentului statelor Uniunii Europene, al─âturi de Bulgaria (2,3%), Irlanda (1,6%), Malta (0,5%) potrivit datelor Eurostat. Suprafa╚Ťa organic─â total─â din Uniunea European─â (UE) a fost de 13,8 milioane de hectare ├«n 2019, ceea ce reprezint─â 8,5% din suprafa╚Ťa agricol─â total─â utilizat─â. Aceasta reprezint─â o ...

Mai mult »

Pentru prima dat─â, un restaurant vegan din Fran┼úa prime┼čte o stea Michelin

Un restaurant vegan din sud-vestul Fran╚Ťei a c├ó╚Ötigat o stea Michelin, prima pentru o unitate care serve╚Öte numai produse f─âr─â animale ├«n Fran╚Ťa. Claire Vall├ęe conduce restaurantul ONA – care ├«nseamn─â Origine Non Animale – ├«n ora╚Öul Ares, l├óng─â Bordeaux, pe care l-a lansat ├«n 2016 datorit─â crowdfundingului de la suporteri ╚Öi a unui ├«mprumut de la o banc─â “verde”. ...

Mai mult »

Aproape 60% dintre români au consumat suplimente alimentare în primele 6 luni ale pandemiei

59% dintre rom├óni au folosit suplimente ├«n perioada februarie-august 2020. Peste jum─âtate, respectiv 51% din totalul consumatorilor de suplimente alimentare au apelat la acestea pentru sus╚Ťinerea imunit─â╚Ťii ╚Öi rezisten╚Ťa organismului, conform unui studiu solicitat de Secom ╚Öi realizat de Kantar TNS Rom├ónia ├«n august 2020 ┼či dat publicit─â┼úii ├«n ianuarie 2021. Celelalte dou─â motive pentru care adul╚Ťii consum─â suplimente alimentare ...

Mai mult »

CommodiCarbon, programul prin care fermierii pot primi până la 105 euro per hectar pe an prin captarea în sol a CO2

agricultura

Commoditrader, platforma online de tranzac╚Ťionare a cerealelor ╚Öi materiilor prime agricole, sprijin─â fermierii ├«n procesul de tranzi╚Ťie c─âtre o agricultur─â sustenabil─â, remuner├óndu-i prin v├ónzarea certificatelor de carbon ├«n pia╚Ťa interna╚Ťional─â. Ace╚Ötia pot c├ó╚Ötiga suplimentar ├«ntre 45-105 euro/ha/an, prin captarea ├«n sol a 3-7 tone de CO2e/ha/an, implement├ónd m─âsurile agriculturii conservative. Arnaud Perrein, vicepre╚Öedinte al Asocia╚Ťiei Produc─âtorilor de Porumb din Rom├ónia ...

Mai mult »