Eat Smart

FAO: 14% din produsele alimentare se pierd în procesul dintre post-recoltare și vânzare

Organiza╚Ťia Na╚Ťiunilor Unite pentru Alimenta╚Ťie ╚Öi Agricultur─â (FAO) estimeaz─â c─â, la nivel mondial, aproximativ 14% din produsele alimentare se pierd ├«n procesul dintre post-recoltare ╚Öi v├ónzare, inclusiv prin┬áactivit─â╚Ťile de┬ála ferm─â, depozitare ╚Öi transport. FOTO: FAO News Cu toate acestea, pierderile alimentare variaz─â considerabil de la o regiune la alta ├«n cadrul acelora╚Öi grupuri de m─ârfuri ╚Öi a etapelor lan╚Ťului de ...

Mai mult »

New York a interzis produsele din carne procesată în școli

Dup─â ce a New York a stabilit c─â toate cantinele din ╚Öcoli vor servi lunea m├ónc─âruri f─âr─â carne, acum ├«n institu╚Ťiile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt vor fi interzise produsele din carne procesat─â. Eforturile vizeaz─â ├«ncurajarea unui stil de via╚Ť─â mai s─ân─âtos ╚Öi sc─âderea amprentei de carbon. ├Än prim─âvar─â, primarul New York-ului anun╚Ťa c─â, ├«ncep├ónd cu anul ╚Öcolar 2019, lunea vor fi servite ...

Mai mult »

Universitatea Cambridge are emisii de carbon cu o treime mai mici după ce a interzis carnea de vită și de miel

Universitatea Cambridge a anun╚Ťat c─â a ├«nregistrat emisii de carbon cu o treime mai pu╚Ťine dup─â ce, ├«n 2016, a eliminat carnea de vit─â ╚Öi de miel din cantine ╚Öi de la evenimente. Foto: Pixabay Amprenta de carbon a Universit─â╚Ťii a fost m─âsurat─â timp de trei luni ├«n la sf├ór╚Öitul lui 2015, ├«nainte de a fi introdus─â noua regul─â, ╚Öi ...

Mai mult »

Premier─â ├«n Rom├ónia: Trey, lan╚Ť smartfood, aduce o alternativ─â inovatoare pentru carnea de vit─â

Trey – Spicecraft Burgers a debutat pe pia╚Ťa din Rom├ónia ┼či a deschis un restaurant la Ia┼či. Noul lan╚Ť smartfood le propune clien╚Ťilor o alternativ─â de ultim─â genera╚Ťie la carnea de vit─â de la compania britanic─â Moving Mountains. Aceasta a fost creat─â de cercet─âtori britanici ╚Öi este 100% pe baz─â de plante. ├Än plus, pentru prima dat─â la Ia╚Öi, vor ...

Mai mult »

Americanii, ├«ncuraja╚Ťi s─â reduc─â consumul de carne cu o p─âtrime

Pentru c─â americanii consum─â 97,5 kilograme de carne pe an, de persoan─â, (fa╚Ť─â de 68, europenii), un studiu ├«i provoac─â pe ace╚Ötia s─â renun╚Ťe la o p─âtrime din aceast─â cantitate. Dac─â toat─â lumea din SUA ar face aceast─â schimbare, ╚Ťara ar elimina cu 82 de milioane de tone de gaze cu efect de ser─â mai pu╚Ťine. ├Äntrebarea de la care ...

Mai mult »

Un restaurant din Praga a impus o taxă de risipă alimentară pentru clienţii care nu mănâncă tot din farfurie

Un restaurant din Louny, ├«n nord-vestul capitalei Cehiei, ╚Öi-a lansat propria lupt─â ├«mpotriva risipei alimetare ╚Öi a impus o tax─â pentru clien╚Ťii care nu m─ân├ónc─â tot din farfurie. Chelnerii le spun oaspe╚Ťilor ÔÇ×s─â m─ân├ónce tot sau s─â pl─âteasc─âÔÇŁ. Restaurantele din Cehia arunc─â tone de m├óncare ├«n fiecare zi. Mul╚Ťi ar dori s─â o ofere mai departe celor nevoia╚Öi, dar normele ...

Mai mult »