Eat Smart

Un restaurant din Praga a impus o taxă de risipă alimentară pentru clienţii care nu mănâncă tot din farfurie

Un restaurant din Louny, ├«n nord-vestul capitalei Cehiei, ╚Öi-a lansat propria lupt─â ├«mpotriva risipei alimetare ╚Öi a impus o tax─â pentru clien╚Ťii care nu m─ân├ónc─â tot din farfurie. Chelnerii le spun oaspe╚Ťilor ÔÇ×s─â m─ân├ónce tot sau s─â pl─âteasc─âÔÇŁ. Restaurantele din Cehia arunc─â tone de m├óncare ├«n fiecare zi. Mul╚Ťi ar dori s─â o ofere mai departe celor nevoia╚Öi, dar normele ...

Mai mult »

FAO: Cre╚Öterea produc╚Ťiei agricole va men╚Ťine pre╚Ťurile sc─âzute la alimente ├«n urm─âtorii zece ani

Cererea global─â de produse agricole se estimeaz─â c─â va cre╚Öte cu 15% ├«n urm─âtorul deceniu, ├«n timp ce cre╚Öterea productivit─â╚Ťii agricole va cre╚Öte u╚Öor mai rapid. Acest lucru va face ca pre╚Ťurile ajustate la infla╚Ťie ale marilor produse agricole s─â r─âm├ón─â la acelea╚Öi niveluri sau sub nivelurile actuale, potrivit unui raport anual al Organiza╚Ťiei pentru Cooperare ╚Öi Dezvoltare Economic─â (OCDE) ...

Mai mult »

Alfredo Seafood: 8% din peștele sălbatic disponibil în România are certificarea MSC pentru pescuit durabil

Importatorul ┼či distribuitorul de produse din pe┼čte ┼či fructe de mare Alfredo Seafood spune c─â aproximativ 70% din cantitatea total─â de pe┼čte v├óndut─â ├«n Rom├ónia const─â ├«n pe┼čte s─âlbatic, iar restul de 30% provine din acvacultur─â. Baked mackerel with herbs and garnished with lemon and pickled vegetables. Top view Compania apreciaz─â c─â 8% din cele aproximativ 70.000 tone de pe┼čte ...

Mai mult »

Pe┼čtii gra┼či pot preveni apari┼úia diabetului de tip 2, dac─â nu ar exista poluare

Dac─â pe╚Ötii gra╚Öi pe care ├«i m├ónc─âm nu ar cre╚Öte ├«n ape poluate, ar reduce riscul de apari╚Ťie a diabetului de tip 2. Cu toate acestea, poluan╚Ťii din mediu care ajung ├«n pe╚Öte au efectul opus ╚Öi par s─â elimine efectul protector din admisia de pe╚Öte gras. Acest lucru a fost demonstrat de cercetatorii de la Universitatea de Tehnologie Chalmers ...

Mai mult »

Studiu: majoritatea cărnii va fi crescută în laborator sau bazată pe plante în 20 de ani

60% din carnea pe care oamenii o vor consuma ├«n 2040 va fi crescut─â ├«n laborator sau ├«nlocuit─â cu produse pe baz─â de plante care au gustul ╚Öi consisten╚Ťa c─ârnii, conform unui nou raport. Studiul realizat de firma de consultan╚Ť─â AT Kearney, bazat─â pe interviuri cu exper╚Ťi, subliniaz─â impactul sever asupra mediului pe care ├«l are produc╚Ťia conven╚Ťional─â a c─ârnii, ...

Mai mult »

Heathrow va deveni primul aeroport din lume care va servi pe╚Öte ob╚Ťinut ├«n mod sustenabil

Heathrow va deveni primul aeroport din lume care va servi ├«n restaurantele sale pe╚Öte ╚Öi fructe de mare ob╚Ťinute din surse sustenabile. Toate restaurantele din Heathrow s-au angajat s─â ia m─âsuri pentru reducerea pescuitului excesiv. Unit─â╚Ťile ale c─âror meniuri con╚Ťin ├«n continuare pe╚Öte clasificat ca cel mai pu╚Ťin sustenabil de c─âtre Societatea Marin─â de Conservare vor opri comercializarea acestor specii ...

Mai mult »