Eat Smart

Producătorii de alimente tradiţionale din programul Food Hub estimează o dublare a vânzărilor în acest an

Produc─âtorii de legume, fructe ┼či produse tradi┼úionale din Food Hub, un program lansat de Romanian American – Foundation (RAF) pentru sus┼úinerea micilor antreprenori din agricultur─â, vor ├«nregistra anul acesta v├ónz─âri de aproximativ 600.000 de dolari, aproape dublu comparativ cu 2019. Cre┼čterea este sus┼úinut─â de avansul comenzilor online ca urmare a pandemiei de Covid-19, dar ┼či de schimbarea strategiei de v├ónz─âri ...

Mai mult »

Protest ├«n fa┼úa Guvernului al ┼ú─âranilor pentru sus┼úinerea pie┼úei locale ┼či a micilor produc─âtori

Mai multe organiza┼úii ale produc─âtorilor agricoli ┼či ale lucr─âtorilor ├«n agricultur─â organizeaz─â miercuri o manifesta┼úie ├«n Pia┼úa Victoriei, ├«n semn de protest fa┼ú─â de m─âsura autorit─â┼úilor de ├«nchidere a pie┼úelor alimentare care func┼úionau ├«n loca┼úii acoperite. “Nici ├«n acest moment Guvernul nu a ascultat vocea ╚Ť─âranilor, dup─â mai bine de o s─âpt─âm├ón─â de proteste ad-hoc ├«n pie╚Ťe ╚Öi numeroase solicit─âri ...

Mai mult »

Sub 1% dintre rom├óni sunt realmente interesa╚Ťi de o diet─â s─ân─âtoas─â – studiu

Mai pu╚Ťin de 1% dintre rom├óni sunt interesa╚Ťi ├«n mod activ de o diet─â ╚Öi un stil de via╚Ť─â s─ân─âtoase, arat─â cercet─ârile de pia╚Ť─â efectuate ├«n iulie 2020 de Sevabloom, prima platform─â de video e-learning ├«n domeniile gastronomiei bazat─â pe plante, dezvoltare personal─â ┼či parenting. Potrivit estim─ârilor Sevabloom,┬á50.000 de rom├óni cump─âr─â produse bio sau sunt interesa╚Ťi de provenien╚Ťa ╚Öi modul ...

Mai mult »

Afaceri pentru România sustenabilă. Sunday Bites, unturi oleaginoase 100% naturale

Unturile Sunday Bites sunt f─âcute din arahide, alune, migdale ╚Öi caju, f─âr─â zah─âr, sare sau conservan╚Ťi, a╚Öa cum ╚Öi-au propus Anca ╚Öi Alex atunci c├ónd au ├«nceput business-ul. Pe site-ul lor listeaz─â ╚Öi al╚Ťi mici produc─âtori rom├óni, care au acelea╚Öi valori ca ╚Öi ei, pentru c─â sunt de p─ârere c─â trebuie promovate brandurile rom├óne╚Öti de calitate. Anca F├«rtat avea ├«n ...

Mai mult »

ÔÇ×LA PAS.slowing downÔÇŁ, cinci s─âpt─âm├óni de educa╚Ťie pentru consum responsabil

├Än perioada 24 octombrie – 30 noiembrie 2020, evenimentul ÔÇ×LA PAS.slowing downÔÇŁ aduce ├«n aten╚Ťia publicului larg ac╚Ťiuni culturale ╚Öi educative referitoare la consumul responsabil, la artizani ╚Öi mici produc─âtori din Timi╚Öoara ╚Öi la patrimoniul gastronomic local ╚Öi regional. ÔÇ×LA PAS.Slowing downÔÇŁ, un program de dezvoltare comunitar─â, derulat de Asocia╚Ťia CRIES – Centrul de Resurse pentru Ini╚Ťiative Etice ╚Öi Solidare ...

Mai mult »

Studiu: peste 40% dintre germani au redus consumul de carne

Un studiu publicat ├«n revista de ╚Ötiin╚Ť─â Foods a ar─âtat c─â persoanele care consum─â carne f─âr─â restric╚Ťii sunt, pentru prima dat─â, ├«n minoritate ├«n Germania. 42% dintre germani au ales s─â reduc─â consumul de carne ╚Öi de lactate. Echipa de cercet─âtori din Fran╚Ťa ╚Öi Germania a descoperit c─â 42% din cei chestiona╚Ťi au afirmat c─â reduc voit consumul de carne, ...

Mai mult »