Eat Smart

Erbicidul glifosat a fost găsit în numeroase branduri de cereale pentru copii comercializate în SUA

Organizația Environmental Working Group (EWG) a găsit glifosat, substanța activă din cel mai popular erbicid Monsanto, în mai multe branduri de cereale și granola pentru copii comercializate în Statele Unite ale Americii. EWG a testat 45 de produse pe bază de ovăz și a identificat glifosat în 43 dintre ele. Aproape trei din patru produse depășeau limita considerată ca fiind ...

Mai mult »

50 % dintre consumatorii români risipesc lunar aproape 25% din totalul produselor alimentare

Jumătate dintre consumatorii români risipesc lunar aproape 25% din totalul produselor alimentare, iar produsele proaspete (din carne, legume/ fructe, ouă, brânzeturi /lactate, gătite etc.) sunt cele care par a fi cel mai puţin risipite, potrivit Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor – InfoCons. În Uniunea Europeană sunt irosite, anual, aproximativ 88 de milioane de tone de alimente (în jur de 20% din ...

Mai mult »

Soluții smart pentru combaterea risipei alimentare. Parteneriat Schneider Electric și Microsoft pentru o aplicație de trasabilitate în industria alimentară și a băuturilor

Trasabilitatea produselor pe tot parcursul lanțului de distribuție devine o provocare majoră pentru companiile din industria alimentară și a băuturilor. Pornind de la această realitate, Schneider Electric a dezvoltat un nou instrument de trasabilitate completă, pentru a monitoriza produsele pe parcursul întregului lanț de aprovizionare din fabrici.  Trasabilitatea: o provocare majoră pentru producătorii din domeniul industriei alimentare și a băuturilor Confruntați ...

Mai mult »

Un grup de pediatri din SUA avertizează că aditivii alimentari dăunează sănătății copiilor

Chimicalele adăugate în mod obișnuit în alimente și ambalaje au un impact negativ asupra sănătății copiilor, avertizează un grup de pediatri din SUA care reprezintă 67.000 de doctori. Declarația Academiei Americane de Pediatrie atrage atenția asupra unui număr tot mai mare de studii care asociază substanțele chimice folosite în mod obișnuit ca arome, coloranți sau în ambalaje cu riscuri pentru ...

Mai mult »

Recoltele europene de cereale sunt afectate grav de secetă și ploi abundente

Fermierii din centrul și nordul Europei înfruntă pierderi semnificative de recolte în acest an, din cauza celor mai puternice secete din istoria recentă. De asemenea, producția de cereale a României va scădea cu 20-30% din cauza secetei și a ploilor, conform unei analize G4 Media. Temperaturile anormal de ridicate și precipitațiile reduse înregistrate în centrul și vestul Europei au dus ...

Mai mult »

Studiu: rata consumului de carne este în creștere și va avea un efect devastator asupra mediului

Rata globală a consumului de carne este în creștere și va avea un efect devastator asupra mediului, contribuind la emisiile de carbon și la pierderea biodiversității, conform unui nou studiu. Conform studiului, cantitatea medie de carne consumată la nivel global per persoană a crescut mai mult decât dublu în ultimii 50 de ani, de la 23 kg în 1961 la ...

Mai mult »