Eat Smart

FAO, OMS ┼či OMC avertizeaz─â cu privire la riscul unei crize alimentare mondiale din cauza pandemiei

Lumea risc─â s─â se confrunte cu o penurie de alimente dac─â autorit─â╚Ťile nu reu╚Öesc s─â gestioneze ├«n mod corespunz─âtor focarul de coronavirus, au avertizat ╚Öefii celor trei agen╚Ťii globale, ├«ns─ârcinate cu alimenta┼úia, s─ân─âtate ┼či comer┼úul – FAO, OMS ┼či OMC. Deoarece guvernele din ├«ntreaga lume ├«ncearc─â s─â reduc─â r─âsp├óndirea noului coronavirus, prin impunerea de restric┼úii de circula┼úie popula╚Ťiei, comer╚Ťul interna╚Ťional ...

Mai mult »

Risipa alimentar─â a crescut din cauza cump─âr─âturilor din panic─â

Panica creat─â de m─âsurile privind prevenirea r─âsp├óndirii Covid19 a f─âcut oamenii s─â cumpere mai multe alimente dec├ót au nevoie. Acum, produsele neconsumate sau expirate ajung ├«n co╚Öurile de gunoi. ├Änainte de pandemia de Covid19, americanii aruncau 40% din m├óncare pe an ÔÇô ├«n jur de 63 de milioane de tone. Exper╚Ťii avertizeaz─â c─â r─âspunsul colectiv la r─âsp├óndirea virusului ╚Öi la ...

Mai mult »

Fructele ┼či legumele proaspete vor deveni mai rare ├«n Europa din cauza coronavirusului

Fructele ╚Öi legumele proaspete vor deveni din ce ├«n ce mai rare ├«n Europa, avertizeaz─â furnizorii, deoarece pandemia coronavirusului ├«mpiedic─â transportul global al produselor ╚Öi a oamenilor necesari pentru culegerea culturilor, scrie Reuters. Guvernele caut─â modalit─â┼úi prin care s─â contracareze orice deficit de aprovizionare, inclusiv prin introducerea unor “culoare verzi”, pentru a permite produselor proaspete s─â treac─â u┼čor prin grani┼úele ...

Mai mult »

Studiu: 9 din 10 români sunt influenţaţi de eticheta unui produs în procesul de cumpărare

Pentru 9 din 10 rom├óni eticheta unui produs este important─â ├«n procesul de cump─ârare, iar 73.8% sunt influen╚Ťa╚Ťi de calitatea fizic─â a ambalajului, arat─â cel mai recent studiu realizat de Epson. 42,73% dintre responden╚Ťi decid sau nu s─â achizi╚Ťioneze un produs nou ├«ntr-un interval de 1-5 minute, 37,15% au nevoie de 30 ÔÇô 60 de secunde, iar 10,24% iau hot─âr├órea ...

Mai mult »

Fermierii rom├óni solicit─â m─âsuri urgente pentru sus╚Ťinerea agriculturii, pe fondul pandemiei cu COVID 19

Nevoile de hran─â ale popula╚Ťiei ├«n aceast─â perioad─â au crescut pe fondul temerilor legate de evolu╚Ťia pandemiei de COVID-19, inclusiv de modificarea obiceiurilor alimentare ├«n situa╚Ťii de izolare medical─â sau de carantin─â. O prim─â consecin┼ú─â este c─â o serie ├«ntreag─â de lan╚Ťuri de aprovizionare interna╚Ťionale sunt afectate de pandemia de coronavirus. Sunt afectate at├ót volumele importurilor unor produse agroalimentare, c├ót ...

Mai mult »

ANSVSA: Nu exist─â dovezi care s─â ateste c─â alimentele sunt o cale de transmitere a coronavirusului

La ora actual─â nu exist─â dovezi care s─â ateste c─â alimentele sunt o cale de transmitere a coronavirusului, sus┼úin reprezentan┼úii Autorit─â┼úii Na┼úionale Sanitare Veterinare ┼či pentru Siguran┼úa Alimentelor (ANSVSA).   Institu┼úia citeaz─â studii realizate de FAO, OMS ┼či Autoritatea European─â pentru Siguran╚Ťa Alimentar─â (EFSA). “Pentru o informare corect─â ┼či pentru a limita manifest─ârile nejustificate ├«n r├óndul popula┼úiei, precum teama ┼či ...

Mai mult »