Eat Smart

Alimente organice, crescute sub pământ. Cum arată prima fermă subterană din Paris

Ferma urbana subterana Paris

Ferma subterană La Caverne din Paris este un concept unic care oferă locuitorilor orașului o soluție sustenabilă la problema alimentației urbane. La Caverne va produce anual 54 tone de legume, ciuperci și plante aromatice. La Caverne este o fermă subterană unică aflată în Paris care va oferi locuitorilor legume, ciuperci și plante aromatice proaspete pe tot timpul anului. Ferma este ...

Mai mult »

Studiu: Franta, țara cu cel mai sustenabil sistem alimentar

sustenabilitate alimentară

Datorită măsurilor adoptate de autorități în ultima perioadă, Franta a fost declarată recent cea mai sustenabilă țară atunci când vine vorba despre producția și consumul de alimente. Autoritățile franceze și-au asumat lupta împotriva risipei alimentare încă din 2016. Au introdus o lege care obligă retailerii să doneze alimentele nevândute ONG-urilor, dar și una care obligă restaurantele să pună la dispoziția ...

Mai mult »

Avertisment FAO: Malnutriția este în creștere

Cu toate că statele Europei și din Asia Centrală au rezolvat o parte din problemele generate de subnutriție, peste 14 milioane de persoane din această regiune încă nu au acces la alimentele necesare, iar problemele de malnutriție sunt în creștere, potrivit unui raport al Organizației pentru Alimentație și Agricultură a ONU (FAO). Potrivit raportului Situația securității alimentare și a alimentației în Europa ...

Mai mult »

EAT SMART. Câtă mâncare aruncăm și cum putem controla risipa alimentară

Din punct de vedere procentual, România are unul dinte cele mai reduse niveluri de risipă alimentară din rândul satalor membre ale Uniunii Europene, atunci când vorbim strict de aruncatul hranei la gunoi. Însă dacă la aceste procente se adaugă și cantitatea suplimentară de alimente mâncate peste necesarul caloric zilnic, atunci nivelul risipei crește semnificativ. La fel și costurile pentru sănătate. ...

Mai mult »

EAT SMART. Cum combatem risipa alimentară cu ajutorul tehnologiei

eat smart

O aplicație pentru smartphone și o pungă complet biodegradabilă, ce are în compoziție amidon (din porumb nemodificat genetic). Sunt două exemple prin care tehnologia ne poate ajuta să reducem risipa alimentară, respectiv, să diminuăm impactul acesteia asupra mediului.    Cum vor creatorii aplicației Tummy să reducă risipa alimentară din restaurante Nadia Debs, cofondatoarea Tummy, a povestit, în cadrul conferinței Eat ...

Mai mult »

EAT SMART. De la producător, la consumator. Cine asigură calitatea alimentelor?

eat smart

Cum te asiguri că hrana de calitate ajunge la consumatori? La această întrebare s-au dat răspunsuri din mai multe perspective: antropologică, a retailerului, a micului producător asociat într-o coopertativă agricolă și a autorității statului. Toate au fost dezbătute în cadrul conferinței Eat Smart.  De fapt, ce înseamnă noțiunea de calitate? Hrana de calitate înseamnă este o categorie foarte vagă și ...

Mai mult »