Eat Smart

29 septembrie marcheaz─â prima edi╚Ťie a Zilei Interna╚Ťionale a Con╚Ötientiz─ârii Risipei de hran─â

Adunarea General─â a Organiza╚Ťiei Na╚Ťiunilor Unite a desemnat 29 septembrie drept Ziua Interna╚Ťionale a Con╚Ötientiz─ârii Risipei de hran─â (IDAFLW). Obiectivul ├«l reprezint─â cre╚Öterea gradului de con╚Ötientizare cu privire la importan╚Ťa problemei ╚Öi a solu╚Ťiilor posibile la toate nivelurile ╚Öi promovarea eforturilor globale ╚Öi a ac╚Ťiunilor colective ├«n vederea atingerii obiectivului de dezvoltare durabil─â ╚Üinta 12.3, care vizeaz─â reducerea la jum─âtate ...

Mai mult »

O diet─â cu alimente organice reduce nivelul de glifosat din organism cu 70%

Un studiu recent a analizat obiceiurile alimentare ale unor familii de americani, apoi efectele unei diete cu alimente organice. Rezultatul a fost c─â, ├«n ╚Öase zile, nivelul pesticidelor din corpurile participan╚Ťilor a sc─âzut cu 70%. ÔÇ×Succesul industriei pesticidelor ├«n a p─âstra pe pia╚Ť─â un produs chimic cu toxicitate cunoscut─â este emblematic pentru o problem─â fundamental─â a sistemuluiÔÇŁ, scriu Kendra Klein ...

Mai mult »

Meniurile de slăbit, mult mai populare în România după încheierea stării de urgenţă

Comenzile de meniuri cu con╚Ťinut caloric sc─âzut au crescut semnificativ dup─â ├«ncheierea St─ârii de Urgen╚Ť─â, ├«nregistr├ónd o cre╚Ötere medie lunar─â de peste 50% ├«n intervalul iunie-august, comparativ cu aceea╚Öi perioad─â a anului trecut, potrivit LifeBox, liderul pie╚Ťei de healthy food delivery din Rom├ónia. Din datele companiei, femeile comand─â variantele de meniuri de 1.000 ╚Öi 1.500 kcal ├«n propor╚Ťie de peste ...

Mai mult »

Studiu. 84% dintre românii din mediul urban preferă ca produsele proaspete să fie locale

Un studiu realizat de compania de cercetare de pia╚Ť─â iSense Solutions a analizat de ce prefer─â rom├ónii produse locale. Potrivit analizei, 84% dintre rom├ónii din mediul urban declar─â c─â prefer─â ca produsele proaspete pe care le achizi╚Ťioneaz─â s─â fie rom├óne╚Öti. Foto: Unsplash 70% dintre persoanele din mediul urban prefer─â ca alimentele cu termen de valabilitate mare s─â fie produse ├«n ...

Mai mult »

Raluca Barbu, Highclere Consulting: În România se mănâncă mult, prost și ieftin

Este nevoie de educarea consumatorului privind aprecierea produselor locale, inclusiv c├ónd sunt inserate ├«n meniurile restaurantelor, este de p─ârere Raluca Barbu, de la firma de consultan╚Ť─â Highclere Consulting. ├Äntr-o discu╚Ťie despre puterea de produc╚Ťie a micilor fermieri rom├óni, ├«n cadrul conferin╚Ťei ÔÇ×EAT SMART- Securitatea alimentar─â, vulnerabilitatea ascuns─â a Rom├ónieiÔÇŁ, organizat─â de Green Report, Barbu a afirmat: ÔÇ×Categoric micii produc─âtori produc ...

Mai mult »

VIDEO Agricultorii ╚Öi industria alimentar─â aveau nevoie de mai mul╚Ťi bani ├«n cadrul m─âsurilor de sus╚Ťinere post stare de alert─â

Statul rom├ón trebuia s─â elibereze mai mul╚Ťi bani de la bugetul statului pentru a sus╚Ťine agricultorii ╚Öi industria alimentar─â s─â ├«╚Öi revin─â ├«n perioada post stare de urgen╚Ť─â, a declarat, miercuri, Dorin Cojocaru, pre╚Öedintele Asocia╚Ťiei Patronale Rom├óne din Industria Laptelui (APRIL), ├«n cadrul conferintei Securitatea alimentar─â, vulnerabilitatea ascuns─â a Rom├óniei. Ce a fost mai delicat, ╚Öi pot spune c─â nu ...

Mai mult »