Lidl, împreună cu specialiști din domeniul agriculturii și din cel alimentar, dezvoltă primul standard agricol pentru protejarea și conservarea biodiversității în producția convențională de fructe și legume. Acesta va reprezenta un modul suplimentar al certificării GLOBAL G.A.P. și va fi disponibil pentru toți producătorii de fructe și legume până la finalul anului 2021. Prin această inițiativă, Lidl spune că își ...
Mai mult »Consumul de lactate în rândul românilor: Doar 18% cumpără de la producători locali
Atât în pandemie, cât și înainte, românii obișnuiau să cumpere produse lactate cu precădere din magazinele moderne, au o listă cu branduri preferate și cumpără la pachete mari. Însă, spre deosebire de perioada dinaintea Covoid-19, a crescut ponderea celor care cumpără mai multe produse considerate sănătoase sau au schimbat brandul cu unul pe care îl apreciază de mai bună calitate. ...
Mai mult »Eurostat: Doar 2,9% din suprafaţa agricolă a României reprezintă culturi ecologice
Agricultura ecologică reprezintă doar 2,9% din suprafaţa agricolă a Romaniei, cifră care plasează ţara noastră la finalul clasamentului statelor Uniunii Europene, alături de Bulgaria (2,3%), Irlanda (1,6%), Malta (0,5%) potrivit datelor Eurostat. Suprafața organică totală din Uniunea Europeană (UE) a fost de 13,8 milioane de hectare în 2019, ceea ce reprezintă 8,5% din suprafața agricolă totală utilizată. Aceasta reprezintă o ...
Mai mult »Pentru prima dată, un restaurant vegan din Franţa primeşte o stea Michelin
Un restaurant vegan din sud-vestul Franței a câștigat o stea Michelin, prima pentru o unitate care servește numai produse fără animale în Franța. Claire Vallée conduce restaurantul ONA – care înseamnă Origine Non Animale – în orașul Ares, lângă Bordeaux, pe care l-a lansat în 2016 datorită crowdfundingului de la suporteri și a unui împrumut de la o bancă “verde”. ...
Mai mult »Aproape 60% dintre români au consumat suplimente alimentare în primele 6 luni ale pandemiei
59% dintre români au folosit suplimente în perioada februarie-august 2020. Peste jumătate, respectiv 51% din totalul consumatorilor de suplimente alimentare au apelat la acestea pentru susținerea imunității și rezistența organismului, conform unui studiu solicitat de Secom și realizat de Kantar TNS România în august 2020 şi dat publicităţii în ianuarie 2021. Celelalte două motive pentru care adulții consumă suplimente alimentare ...
Mai mult »CommodiCarbon, programul prin care fermierii pot primi până la 105 euro per hectar pe an prin captarea în sol a CO2
Commoditrader, platforma online de tranzacționare a cerealelor și materiilor prime agricole, sprijină fermierii în procesul de tranziție către o agricultură sustenabilă, remunerându-i prin vânzarea certificatelor de carbon în piața internațională. Aceștia pot câștiga suplimentar între 45-105 euro/ha/an, prin captarea în sol a 3-7 tone de CO2e/ha/an, implementând măsurile agriculturii conservative. Arnaud Perrein, vicepreședinte al Asociației Producătorilor de Porumb din România ...
Mai mult »