Eat Smart

Risipa alimentară va crește cu o treime până în 2030 fără măsuri urgente

Cantitatea de hrană care este risipită în fiecare an va crește cu o treime până în 2030, când 2.1 miliarde de tone de alimente vor fi aruncate sau pierdute, conform unei noi analize. Raportul realizat de Boston Consulting Group (BCG) avertizează că la nivel global, răspunsul la problema risipei alimentare este fragmentat și inadecvat, iar problema crește la o rată ...

Mai mult »

Erbicidul glifosat a fost găsit în numeroase branduri de cereale pentru copii comercializate în SUA

Organiza╚Ťia Environmental Working Group (EWG) a g─âsit glifosat, substan╚Ťa activ─â din cel mai popular erbicid Monsanto, ├«n mai multe branduri de cereale ╚Öi granola pentru copii comercializate ├«n Statele Unite ale Americii. EWG a testat 45 de produse pe baz─â de ov─âz ╚Öi a identificat glifosat ├«n 43 dintre ele. Aproape trei din patru produse dep─â╚Öeau limita considerat─â ca fiind ...

Mai mult »

50 % dintre consumatorii români risipesc lunar aproape 25% din totalul produselor alimentare

Jum─âtate dintre consumatorii rom├óni risipesc lunar aproape 25% din totalul produselor alimentare, iar produsele proaspete (din carne, legume/ fructe, ou─â, br├ónzeturi /lactate, g─âtite etc.) sunt cele care par a fi cel mai pu┼úin risipite, potrivit Asocia┼úiei pentru Protec┼úia Consumatorilor – InfoCons. ├Än Uniunea European─â sunt irosite, anual, aproximativ 88 de milioane de tone de alimente (├«n jur de 20% din ...

Mai mult »

Solu╚Ťii smart pentru combaterea risipei alimentare. Parteneriat Schneider Electric ╚Öi Microsoft pentru o aplica╚Ťie de trasabilitate ├«n industria alimentar─â ╚Öi a b─âuturilor

Trasabilitatea produselor pe tot parcursul lan╚Ťului de distribu╚Ťie devine o provocare major─â pentru companiile din industria alimentar─â ╚Öi a b─âuturilor. Pornind de la aceast─â realitate, Schneider Electric┬áa dezvoltat un nou instrument de trasabilitate complet─â, pentru a monitoriza produsele pe parcursul ├«ntregului lan╚Ť de aprovizionare din fabrici.┬á Trasabilitatea: o provocare major─â pentru produc─âtorii din domeniul industriei alimentare ╚Öi a b─âuturilor Confrunta╚Ťi ...

Mai mult »

Un grup de pediatri din SUA avertizeaz─â c─â aditivii alimentari d─âuneaz─â s─ân─ât─â╚Ťii copiilor

Chimicalele ad─âugate ├«n mod obi╚Önuit ├«n alimente ╚Öi ambalaje au un impact negativ asupra s─ân─ât─â╚Ťii copiilor, avertizeaz─â un grup de pediatri din SUA care reprezint─â 67.000 de doctori. Declara╚Ťia Academiei Americane de Pediatrie atrage aten╚Ťia asupra unui num─âr tot mai mare de studii care asociaz─â substan╚Ťele chimice folosite ├«n mod obi╚Önuit ca arome, coloran╚Ťi sau ├«n ambalaje cu riscuri pentru ...

Mai mult »

Recoltele europene de cereale sunt afectate grav de secetă și ploi abundente

Fermierii din centrul ╚Öi nordul Europei ├«nfrunt─â pierderi semnificative de recolte ├«n acest an, din cauza celor mai puternice secete din istoria recent─â. De asemenea, produc╚Ťia de cereale a Rom├óniei va sc─âdea cu 20-30% din cauza secetei ╚Öi a ploilor, conform unei analize G4 Media. Temperaturile anormal de ridicate ╚Öi precipita╚Ťiile reduse ├«nregistrate ├«n centrul ╚Öi vestul Europei au dus ...

Mai mult »