Eco Bubble de la Samsung spala ”cu aer”

in Stiri 9 September 2010 159 Views

Samsung Electronics a lansat recent pe piata europeana Eco Bubble, o masina de spalat care integreaza un sistem pe baza de aer pentru a creste eficienta spalarii si a consumului energetic.

Masina de spalat cu incarcare frontala dizolva detergentul in apa si apoi generatorul de bule injecteaza aer, producand un strat de spuma care apare in tambur la cateva secunde dupa ce ciclul normal de rotire incepe. Spuma se dizolva in masina de spalat, se distribuie uniform si penetreaza hainele de pana la 40 de ori mai rapid in comparatie cu masinile de spalat conventionale.

Masina, care va ajunge si in Romania in luna noiembrie, reuseste sa atinga cel mai eficient nivel al consumului de energie, respectiv 30% sub limita unei masini de spalat cotata “A Energy“.

In plus, spalarea cu apa rece atinge aceleasi standarde ridicate de performanta. Aceste masini cu capacitati de spalare de 7-8 kilograme ofera functii avansate, precum consumul redus de energie, un motor imbunatatit conceput pentru a anula vibratiile si zgomotul si un ecran LED care afiseaza informatii folositoare.

“Familiile moderne isi doresc o masina usor de folosit care poate spala cantitati mari de haine dar care si reduce amprenta de carbon,“ a precizat Chang Wan Hong, vice presedinte executiv al Digital Appliances Business in cadrul Samsung Electronics.

Masina de spalat Eco Bubble curata materiale delicate precum matasea sau lana, avand asupra acestora un efect mult mai putin daunator decat masinile traditionale, deoarece stratul de bule actioneaza ca un amortizor. In plus, spalarea poate fi realizata la temperatura de 15 grade Celsius, iar utilizatorii vor obtine aceleasi rezultate ca la spalarile de 40 de grade Celsius care nu folosesc straturile de bule. Astfel, se consuma cu 70% mai putina energie iar mediul de spalare pentru materialele sensibile la caldura este unul sigur.

Catalin Gradinariu
 

Comentarii

comentarii