Eco Jam

in Revista 18 October 2009 221 Views

Numarul de octombrie focalizeaza pe transportul ecologic – care sunt motivele pentru care in Romania este inca privit ca un moft? Echipa Green Report a realizat o analiza completa a transportului auto ineficient, mare consumator de nervi si de combustibil. “Transportul eco, blocat in trafic” este cover story-ul de luna aceasta.

Aflati din numarul de octombrie de ce aplicarea unei garantii pe PET-uri este doar o afacere costisitoare, de sute de milioane de euro, care in Romania nu are la baza niciun studiu serios. “Cum te duci tu, PET-ule?” raspunde la intrebarile cine va achita costurile implementarii, cine va gestiona sistemul, unde vor fi depozitate PET-urile si cine va asigura reciclarea lor?┬áTot in sectiunea Business, aflati cine sunt beneficiarii primelor verzi din Bucuresti, dar si in ce stadiu sunt proiectele de energie eoliana de la E.ON.

In sectiunea Green living aflati de ce e mireasma florilor chimica. Care sunt reglementarile din domeniu si la ce se expun lucratorii din horticultura veti┬ádescoperi in “Flori cu parfum de chimicale”. Tot in aceasta sectiune Ovidiu Buta se destainuie pentru ecologisti, cititi care sunt┬ácele zece mituri de mediu si alfati povestea┬áspusa de Uca Maria Marinescu, care┬áramane in istorie ca fiind prima sexagenara din lume care a atins pe schiuri, intr-un singur an calendaristic, cei doi Poli ai Pamantului.

Nu pierdeti interviul lunii realizat cu Martin Pacovsky, Chief Operations Officer CEZ Romania. Acesta crede ca un ÔÇ×ghiseu unicÔÇŁ si scurtarea termenelor de obtinere a autorizatiilor pentru proiecte ar convinge bancile si companiile sa investeasca mai mult in energia regenerabila din Romania.

Tot in numarul de octombrie al revistei Green Report gasiti opiniile expertilor nostri, eco sfaturi pentru un stil de viata prietenos cu mediul, recomandari de carte si film, dar si ultimele noutati din tara si strainatate din domeniul protectiei mediului.28 octombrie 2009

Comentarii

comentarii