Ecologistul sceptic Bjorn Lomborg in topul celor mai influenti

in EcoLIFESTYLE 29 September 2008 130 Views

Controversatul ecologist Bjorn Lomborg a fost declarat in editia din octombrie a revistei americane Esquire unul dintre cei mai influenti 75 de oameni ai secolului al XXI-lea. In prezent, profesorul danez figureaza pe trei liste internationale ale celor mai influenti oameni din lume.

De asemenea, Bjorn Lomborg a fost desemnat de cotidianul britanic The Guardian, in ianuarie anul acesta, printre cei mai importanti 50 de oameni care pot salva planeta.

Bjorn Lomborg este profesor in cadrul Copenhagen Business School (CBS) in cadrul careia conduce Copenhagen Consensus Center. "CBS nu este doar o excelenta institutie de cercetare si educatie. Este, de asemenea, responsabilitatea universitatilor sa contribuie la dezbaterile publice, asigurandu-se ca informatiile sunt transmise in moduri prin care sa fie folositoare. Bjorn Lomborg a reusit sa stabilizeze si sa vitalizeze o cunoastere exhaustiva asupra prioritatilor economice", a declarat Finn Junge-Jensen, presedintele CBS.

In editia din iunie a revistei Green Report, profesorul Bjorn Lomborg a acordat un interivu in exclusivitate in care analizeaza critic cauzele care au dus la criza profunda a productiei de hrana la nivel global si aduce pentru prima data in sfera publica din Romania planul think-tankului pe care il conduce, consensul de la Copenhaga, de a prioritiza problemele planetei, declasand incalzirea globala. VEZI INTERVIUL INTEGRAL

Topul Esquire este realizat cu ocazia aniversarii a 75 de ani ai revistei. Lista celor mai influenti 75 de oameni ai secolului al XXI-lea mai cuprinde nume precum Al Gore, Bill Gates, Barack Obama, Oprah Winfrey, Rupert Murdoch sau Arnold Schwarzenegger.

Bjorn Lomborg este autorul lucrarilor "Ecologistul sceptic" si "Cool It".

Comentarii

comentarii