Ecologizare cu Let’s Do It, Romania!

in EcoLIFESTYLE 12 May 2012 139 Views

Zeci de mii de voluntari participa in mai multe judete din tara la actiunile de ecologizare din cadrul campaniei "Let’s Do It, Romania!", iar autoritatile au inventariat locurile unde sunt depozitate gunoaie si care trebuie curatate.

"La fel ca in anii precedenti, scopul acestei manifestari voluntare este de a stimula motivatia pentru protectia mediului si de a forma un comportament ecologic adecvat, deziderat valabil si in cazul persoanelor private de libertate, in eforturile care se fac pentru reintegrarea lor in societate, prin asumarea unor responsabilitati sociale si constientizarea asupra importantei mentinerii unui mediu cat mai curat", a precizat purtatorul de cuvant al organizatiei, Gabi Botezan.

La actiune participa si persoane din penitenciar.

Astfel, incepand cu ora 08.00, un numar de 30 de persoane private de libertate din Penitenciarul Poarta Alba, din regim deschis si semideschis, s-au alaturat campaniei de curatenie "Let’s do it Romania", participand la actiuni de ecologizare în padurea de la marginea localitatii Valu lui Traian, un loc apreciat de constanteni si ales in special pentru iesirile din week-end.

Detinutii sunt insotiti de cadrele din serviciul de paza si supraveghere si reprezentanti ai sectorului educatie si asistenta psihosociala din Penitenciarul Poarta Alba.

7.000 de saci de deseuri, in 2011

Actiunea se desfasoara in baza unui contract de voluntariat incheiat intre Administratia Nationala a Penitenciarelor si Asociatia Viitorul in Zori.

Si Jandarmeria Romana s-a alaturat acestei campanii de ecologizare, tot in baza unui protocol incheiat cu Asociatia Viitorul in Zori, iar 25 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean Constanta au ales pentru curatenie tot o padure, dar din partea de sud a judetului, aflata in apropierea statiunii Neptun.

Acesta este al treilea an consecutiv în care echipa "Let’s Do It, Bistrita-Nasaud!" iese sa adune gunoaie din judet.

La editiile din 2010 si 2011 au participat peste 3.000 de voluntari, care au colectat peste 7.000 de saci de deseuri.

Proiectul "Let’s Do It, Romania!" se desfasoara in fiecare an si isi propune sa responsabilizeze autoritatile si cetatenii in ceea ce priveste grija fata de mediu.

Gabriel Botezatu

Comentarii

comentarii