Zeci de voluntari au ecologizat insula şi digul Lacul Morii

in EcoLIFESTYLE, Poluare 22 June 2020 298 Views

Peste 50 de voluntari au umplut sâmbătă 100 de saci cu deșeuri colectate separat de pe insula și digul Lacul Morii din București. Pe 27 iunie va avea loc o nouă acțiune de ecologizare în această zonă.

Foto: Alina Predescu

Comunitatea Pădurea Bucureşti şi Go4Fun România au organizat sâmbătă o acţiune de combatere a ambroziei şi de ecologizare a digului şi insulei Lacul Morii.

Din cei 200 de saci pregătiți pentru a strânge gunoaiele pe fracţii (sticlă, hârtie, metal şi plastic) şi a aduna ambrozia, 100 au fost folosiți, deși cu o zi înainte desfășuraseră lucrări de ecologizare și angajații primăriei.

„Apreciem şi acţiunea de ieri a ADPDU Sector 6 şi cerem tuturor autorităţilor responsabile să permanentizeze acţiunile de salubrizare şi să asigure spaţiul cu: toalete ecologice, coşuri de gunoi, iluminat public, balustrade pentru poduri şi toate cele necesare pentru ca cetăţenii să fie în siguranţă”, au declarat organizatorii.

Salubrizare Insula Lacul Morii, sector 6

Ampla actiune de salubrizare, demarata pe Insula Lacul Morii din Sectorul 6!O ampla actiune de salubrizare pe Insula Lacul Morii a demarat, vineri dimineata, in teren fiind mobilizate atat echipe ale Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana (ADPDU) Sector 6, cat si ale operatorului de salubritate URBAN SA.In cadrul operatiunii de salubrizare s-au desfasurat actiuni de cosit iarba, greblat, defrisat cu drujba, incarcat resturi vegetale. Totodata, sunt curatate bordurile si se decolmateaza zonele afectate.Actiunea de igienizare va continua si pe parcursul saptamanii viitoare, pe toata suprafata insulei de aprox. 2,5 hectare.Spor la treaba sa avem! #ADPDUSector6#AlaturiDeTine

Geplaatst door ADPDU Sector 6 op Vrijdag 19 juni 2020

Deșeurile colectate în cele patru ore de muncă voluntară au fost preluate de Urban S.A.

„Preferabil să veniţi cu mănuşi, măşti şi ceva unelte, dacă aveţi, sau vă oferim noi mănuşi şi sape. Acţiunea este pur cetăţenească şi nu gustăm implicarea politică”, i-au îndemnat organizatorii pe cetăţeni.

Foto: Alina Predescu

 Voluntarii se vor întâlni din nou sâmbătă, 27 iunie, la intersecţia Calea Crângaşi cu digul Lacul Morii, colţ cu Parcul Crângaşi.

Evenimentul este sprijinit de Salvaţi Lacul Morii şi Ambrozia.info.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii