Ecologizare pe Argesel

in Business 29 May 2009 330 Views

Asociatia Ordes a initiat si desfasurat recent programul „Parteneriat Ecologic pentru Mioveni”. Partenerii nostri, Primaria si Centrul de Informare Europa ale orasului Mioveni, scoala cu clasele I-VIII "Liviu Rebreanu", scoala "George Toparceanu", Grupul scolar "Constructii Masini" Colibasi, scoala "Marin Sorescu" Racovita, Liceul “Iulia Zamfirescu“ si Scoala cu clasaele I-VIII Colibasi au fost cei care, pret de cateva ore, au fost prezenti la ecologizarea orasului si a albiei raului riveran, Argesel.

Parteneriatul incheiat intre organismele mai sus mentionate isi propune actiuni similare in viitorul apropiat. Actiunea si-a gasit aplicabilitatea in faptul ca mediul riveran apelor curgatoare sufera in urma poluarii constante din cauza deseurilor industriale. Mioveni, aflat in apropierea Pitestilor, este asezat pe valea raului Argesel si are o populatie de 35.000 de locuitori.

Raul isi are izvorul in Muntii Iezer-Papusa si se varsa in Raul Targului in apropiere de localitatea Mioveni. Micul rau are o veche traditie legata de exploatarea aurului ce se pierde in istorie. La varsarea paraului Mazgana in Argesel, cu sute de ani in urma, localnicii si mai ales cei cunoscuti ca zlatari adunau rezervele de aur cu un instrument numit saitroc. “In prezent, singura valoare pe care o apara comunitatea in ceea ce priveste raul Argesel este cea ecologica, de conservare a biodiversitatii vadului riveran”, a declarat Bogdan Costescu, presedintele asociatiei Ordes.

Comentarii

comentarii