EcoPack şi EcoPaper, cumpărate pentru 208 milioane euro

in Business 18 October 2017 57 Views

Grupul bitranic DS Smith Plc a anunțat miercuri încheierea unui acord de achiziţionare a firmelor EcoPack şi EcoPaper, unul dintre cele mai mari grupuri producătoare de ambalaje
şi hârtie din România, pentru circa 208 milioane de euro.

EcoPack şi EcoPaper, cumpărate pentru 208 milioane euro

Achiziția ne va îmbunătăţi semnificativ capacitatea de a deservi clienţii din această regiune cu mare potenţial de dezvoltare şi ne va permite o prezență mai semnificativă în Europa de Est. Compania dispune atât de utilaje pentru producerea de ambalaje de înaltă calitate, cât și de un utilaj nou de fabricare a hârtiei, construit în 2017, specializat în hârtie de tip testliner ușoară și de înaltă calitate, care se pretează în mod deosebit soluțiilor noastre de ambalaje performante”, au declarat reprezentanții companiei

Potrivit DS Smith, suma necesară pentru achiziție și achitarea datoriilor, care însumează 208 milioane de euro, va fi asigurată din lichidități existente și facilități de creditare, precum și din acțiuni DS Smith în valoare de 35 de milioane de euro acordate vânzătorilor.

Se estimează că achiziţia va stimula câştigurile şi va atinge obiectivele financiare ale grupului britanic pe termen mediu. Tranzacţia este preconizată să se încheie în cel de-al treilea trimestru al anului financiar, sub rezerva aprobării din partea Consiliului Concurenței și a altor condiții obișnuite de încheiere a unei tranzacţii.

Continuăm să ne dezvoltăm foarte puternic în Europa de Est. Această achiziţie ne va întări și mai mult poziţia şi capacitatea, oferindu-ne o platformă importantă pentru dezvoltarea în continuare a programului nostru inovator de „ambalaje performante” în regiune”, a spus Miles Roberts, Group Chief Executive.

Comentarii

comentarii