Ecosia, un motor de c─âutare care doneaz─â 80% din profit pentru plantarea copacilor

in Business, CSR, EcoLIFESTYLE 6 September 2020 86 Views

Fondatorul Ecosia sprijin─â 20 de proiecte de plantat copaci, din 15 ╚Ť─âri, din profitul companiei sale. P├ón─â acum, gra╚Ťie acestor fonduri, au fost planta╚Ťi 106 milioane de copaci, din Indonezia p├ón─â ├«n Brazilia, din Kenya p├ón─â ├«n Haiti.

Christian Kroll s-a născut în 1985, în Germania, și a studiat administrarea afacerilor, la Universitatea Erlangen-Nuremberg, din Bavaria. Voia să devină agent de bursă, însă o excursie de trei luni în India i-a schimbat perspectiva.

ÔÇ×Am ├«nt├ólnit oameni mai de╚Ötep╚Ťi dec├ót mine care nu aveau acelea╚Öi oportunit─â╚Ťi pentru c─â nu se n─âscuser─â ├«n Germania. A ├«nceput s─â m─â b├óntuie ideea c─â poate ar trebui s─â fac ceva ca s─â fac lumea un loc mai bunÔÇŁ, a spus acesta, potrivit BBC.

A petrecut ╚Öase luni ├«n Nepal, ├«n 2007, unde a ├«ncercat ÔÇô dar n-a reu╚Öit – s─â lanseze un motor de c─âutare online ca s─â finan╚Ťeze ONG-urile locale. Apoi a stat 10 luni ├«n America de Sud, unde a fost uimit de nivelurile de desp─âdurire de acolo.

Abia ├«n 2009, c├ónd s-a ├«ntors ├«n Germania, e reu╚Öit ÔÇô cu ajutorul prietenilor ╚Öi familiei ÔÇô s─â lanseze motorul online de c─âutare Ecosia. Profitul vine din reclame, a╚Öa cum se ├«nt├ómpl─â ╚Öi la Google: compania c├ó╚Ötig─â bani de fiecare dat─â c├ónd cineva da click pe o reclam─â care apare deasupra sau dedesubtul rezultatelor din c─âutare.

Ast─âzi, compania lui Kroll are 70 de angaja╚Ťi, cu 80% dintre ei cu v├órste de p├ón─â ├«n 29 de ani. Are 15 milioane de utilizatori (care utilizeaz─â platforma mult mai pu╚Ťin comparativ cu cele 5,6 miliarde de c─âut─âri pe zi, pe Google). ├Äns─â b─ârbatul ├«╚Öi propune s─â c├ó╚Ötige mai mul╚Ťi utilizatori ╚Öi s─â planteze miliarde de copaci.

Anul trecut, Ecosia a avut un venit de 19,3 milioane de euro. Electricitatea pentru birourile angaja╚Ťilor este produs─â de panouri solare, iar 80% din profit este donat c─âtre 20 de proiecte care planteaz─â copaci, din 15 ╚Ť─âri.

ÔÇ×Ce ├«ncerc─âm s─â facem este s─â reform─âm capitalismul. Cred c─â ├«n forma lui actual─â nu este s─ân─âtos. Vreau s─â reg├óndim cum ar trebui s─â fie business-urile, care ar fi rolul acestoraÔÇŁ, a mai spus Christian.

Citește și: 
Parlamentarii republicani americani vor plantarea a 1.000 de miliarde de arbori pentru combaterea încălzirii globale
Studiu: Plantarea a 1.2 trilioane de copaci ar anula un deceniu de emisii de CO2

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii