Ecotic şi Green WEEE, campanie de donare a echipamentelor IT recondiţionate către comunităţi defavorizate

in Revista presei 9 June 2020 181 Views

Ecotic şi Green WEEE au demarat săptămâna trecută campania “Intră în cercul solidarităţii”, care se desfăşoară până la 20 octombrie 2020, cu scopul de a recondiţiona echipamentele IT uzate pentru a fi donate către comunităţi defavorizate.

DEEE

foto: .emag.suez-environnement.com

Campania se desfăşoară cu sprijinul APDETIC, Şcoala Informală de IT şi Ateliere fără Frontiere.

Scopul campaniei este de a da o nouă viaţă echipamentelor IT uzate prin pregătirea pentru reutilizare şi ulterior donare a acestora către comunităţi defavorizate. Campania se derulează în contextul digitalizării accelerate cauzate de pandemie, care a evidenţiat gradul redus de acces la tehnologie pe care îl au comunităţiile defavorizate: 32% dintre elevii din Romania nu au acces la echipament electronic.

Astfel, companiile sunt invitate să doneze echipamentele IT care altfel ar fi casate şi să contribuie în mod activ la digitalizarea beneficiarilor din zone defavorizate. Echipamentele predate vor fi pregătite pentru reutilizare de către Ateliere fără Frontiere urmând a fi apoi donate.

Totodată, şcolile, centrele de plasament sau ONG-urile care doresc să beneficieze de aceste dotări sunt invitate să se inscrie pentru a putea beneficia de echipamente IT donate.

“Iniţiem această campanie de colectare şi donaţii de echipamente IT în contextul amplificării educaţiei online determinate de pandemie şi al accesului redus la tehnologie al multor comunităţi din mediul rural. Astfel, multe calculatoare, în urmă recondiţionării, vor capătă o nouă viaţă prin utilizarea lor de către şcoli, centre de plasament sau ONG-uri” a declarat Valentin Negoiţă, Preşedinte ECOTIC.

La rândul său, directorul general Green WEEE, Marius Costache, a precizat că perioada prin care trecem necesită un mod mai responsabil de a gestiona produsele şi materialele pe care le folosim.

“În cazul aparatelor electronice folosite, reutilizarea prezintă o provocare şi o oportunitate, de a reducere ‘decalajul digital’ şi de a oferi dispozitivele testate persoanelor care au nevoie de ele. Ca reciclator, susţinem extinderea duratei de viaţă a dispozitivelor, scopul nostru fiind să conservăm resursele naturale şi să protejăm mediul înconjurător” a mai spus Marius Costache.

Campania a fost lansată de Ziua Internaţională a Mediului 2020, cu tema Timpul pentru natură, ce pune accent pe rolul nostru esenţial în dezvoltarea şi păstrarea unui climat prietenos pentru toate speciile de pe Pământ. Ţinând cont de beneficiile de protecţia mediului pe care le aduce reutilizarea echipamentelor, campania oferă un impuls publicului care doreşte să fie parte din această mişcare la nivel global, începând chiar de Ziua Mediului.

Compania Green WEEE este lider de piaţă în tratarea şi reciclarea DEEE-urilor (deşeuri de echipamente electrice şi electronice).

Ecotic este prima organizaţie a producătorilor şi importatorilor de echipamente electrice şi electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziţie gratuit recipienţi pentru colectarea separată a deşeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni, becuri/neoane şi baterii, precum şi preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu.

Comentarii

comentarii