It’s all about sharing – eGO, servicul de car sharing pentru clien╚Ťii BCR

in Business, It's all about sharing, Seriale, Transport 13 June 2018 108 Views

Diferen╚Ťele dintre noile forme de transport decurg ├«n principal din modul ├«n care acestea pot fi accesate, din durata c─âl─âtoriei ╚Öi din op╚Ťiunile de tarifare.┬áCar sharing-ul este ├«n acest moment cel mai avansat sistem de transport urban alternativ. Presupune folosirea unei aplica╚Ťii pentru identificarea celei mai apropiate ma╚Öini disponibile, pornirea acesteia pe baza acestei aplica╚Ťii sau a altui sistem de acces ╚Öi folosirea autovehicului pe termen limitat, f─âr─â alte obliga╚Ťii. Ai toate avantajele unei ma╚Öini de ultim─â or─â, f─âr─â s─â ai grija asigur─ârilor, a reviziilor sau a costurilor de ├«ntre╚Ťinere. Taxarea se face la minut, iar zonele de ridicare ╚Öi de l─âsare a ma╚Öinilor pot varia. De exemplu, BCR eGO recomand─â parcarea ma╚Öinii la finalul cursei ├«ntr-o zon─â predefinit─â, ├«n centrul sau ├«n nordul Bucure╚Ötiului.

├Än BCR, suntem deja cu un pas ├«n fa╚Ť─â c├ónd vine vorba de produse ╚Öi servicii, iar anul 2018 nu mai este doar despre banking. Este despre solu╚Ťii pentru o via╚Ť─â mai bun─â. Ca banc─â ancorat─â puternic ├«n realit─â╚Ťile cotidiene, am decis s─â ne implic─âm ╚Öi ├«n mobilitatea clien╚Ťilor no╚Ötri ╚Öi s─â oferim, ├«n premier─â, un altfel de model de servicii, unul eficient ╚Öi, mai ales, prietenos cu mediul. BCR eGO schimb─â perspectiva ╚Öi transmite angajamentul nostru de a inova ╚Öi ├«n alte domenii. BCR eGO este cea mai nou─â platform─â din ecosistemul nostru digital, prin care punem la dispozi╚Ťie servicii ╚Öi produse digitale moderne consumatorilor din Rom├óniaÔÇŁ, spun reprezentan╚Ťii BCR.

De╚Öi BCR eGO nu este primul serviciu de car sharind din Rom├ónia, este ├«ns─â primul┬áoferit de o banc─â ├«n parteneriat cu un furnizor extern, Mojito Software cu ma╚Öini full electric de ultim─â genera╚Ťie.

Pentru anul ├«n curs, ne propunem s─â ├«ncuraj─âm c├ót mai mul╚Ťi actuali ╚Öi viitori clien╚Ťi BCR s─â foloseasc─â flota de automobile electrice ╚Öi s─â contribuim la un ora╚Ö mai liber ╚Öi mai pu╚Ťin poluatÔÇŁ, au mai spus reprezentan╚Ťii BCR.

Potrivit acestora, automobilul electric nu mai este o utopie ╚Öi nici m─âcar un moft, ci o solu╚Ťie real─â, performant─â ╚Öi perfect potrivit─â ora╚Öelor poluate precum Bucure╚Ötiul. Iar automobilele electrice ┼či serviciile de car sharing sunt combina┼úia perfect─â pentru a reduce poluarea ┼či aglomera┼úia din marile ora┼če.

ItÔÇÖs all about sharing ÔÇô P├ón─â ├«n 2030, unul din trei kilometri parcur╚Öi va fi ├«n regim ÔÇŁsharedÔÇŁ

Flota BCR eGO este compus─â din automobile electrice BMW i3, care pot transporta p├ón─â la 4 persoane, bateria de ├«nalt─â tensiune poate fi ├«nc─ârcat─â la o sta┼úie public─â ├«n doar 40 de minute la 80% din capacitate ╚Öi ofer─â o autonomie medie de 200 de kilometri ├«n condi┼úii normale de utilizare. Modelul electric din flota este ├«ndeajuns de rapid ╚Öi de puternic datorit─â celor 170 de cai putere dezvolta╚Ťi.

Profilul utilizatorului eGO

Media de v├órst─â a utilizatorilor BCR eGO de 31 de ani, iar propor╚Ťia este 80% b─ârba╚Ťi ╚Öi 20% femei. Sunt oameni care au permis de conducere ╚Öi care adopt─â solu╚Ťia de car-sharing fie din curiozitate ÔÇô vor s─â experimenteze ├«n condi╚Ťii de trafic real cum se conduce o ma╚Öin─â electric─â, fie pentru c─â au nevoie s─â fac─â mai multe drumuri ├«ntr-o zi, iar solu╚Ťia de car-sharing li se potrive╚Öte mai bine dec├ót transportul ├«n regim de taxi, din punct de vedere al costurilor ╚Öi al mobilit─â╚Ťii. Durata medie a unei sesiuni de car-sharing cu automobilele eGO de aproximativ 2 ore.

Care sunt provocările în dezvoltarea acestei afaceri ?

Am fi tenta╚Ťi s─â afirm─âm c─â lipsa infrastructurii este o prim─â problem─â ├«n acest business. ├Äns─â adev─ârul este c─â, ├«n Bucure╚Öti, ├«n acest moment, exist─â suficiente sta╚Ťii de alimentare pentru parcul de ma╚Öini electrice existent. Nu toate sunt ├«ns─â sta╚Ťii de ├«nc─ârcare rapid─â (fastcharge), iar asta ne ├«ngreuneaz─â uneori activitatea ╚Öi ne oblig─â s─â ├«nc─ârc─âm flota noaptea. Sta╚Ťiile sunt montate integral de furnizori priva╚Ťi ╚Öi companii co-interesate, iar accesul la ele este, ├«n general, gratuit. Provoc─âri intervin ╚Öi atunci c├ónd locul de parcare aferent sta╚Ťiei este blocat de autoturisme ÔÇťconven╚ŤionaleÔÇŁ sau c├ónd ai surpriza s─â g─âse╚Öti o priz─â defect─â, iar ea s─â nu fie semnalizat─â ├«n aplica╚Ťiile de specialitateÔÇŁ, au mai spus reprezentan╚Ťii BCR eGO.

ItÔÇÖs all about sharing ÔÇô sharetoo, serviciul de car sharing pentru companii

Comentarii

comentarii