Electric Castle vrea să fie primul festival Zero Waste din România

in EcoLIFESTYLE 6 July 2017 627 Views

Proiectul Eco de la Electric Castle a ├«nceput acum patru ani, de la a doua edi╚Ťie, cu o campanie de informare. ├Än fiecare an au fost adaugate elemente care s─â sus╚Ťin─â scopul de a reduce amprenta de carbon a festivalului. ├Äncep├ónd cu edi╚Ťia din acest an a festivalului organizatorii ╚Öi-au stabilit ca obiectiv implementarea unei stategii Zero Waste. Obiectivul este conceput pe termen lung, estim├óndu-se a fi atins ├«n termen de cinci ani.

Electric Castle

Primul pas ├«n a ne apropia de atingerea acestui obiectiv const─â ├«n implementarea strategiei de colectare selectiv─â a de╚Öeurilor peste tot ├«n festival. Anul acesta colectarea selectiv─â se va face pe doua tipuri de de╚Öeuri: reciclabile (plastic, aluminiu, sticl─â, h├órtie, carton) ╚Öi menajer. Din punct de vedere logistic, pe toat─â ├«ntinderea festivalului avem sta╚Ťii de reciclare personalizate care cuprind pubele pentru aceste dou─â tipuri de de╚Öeuri. De asemenea, toate structurile de interior, de la baruri, la zona de alimenta╚Ťie public─â ╚Öi p├ón─â la corturile sponsorilor ╚Öi birourile organizatorilor vor avea pubele personalizate pentru colectare selectiv─â. Pentru ca o astfel de ac╚Ťiune s─â aib─â succes am g├óndit campanii de comunicare ╚Öi implicare pentru to╚Ťi stakeholderii festivalului: participan╚Ťii, vendorii, arti╚Ötii, organizatorii, sponsorii, partenerii ╚Öi autorit─â╚Ťile. Pentru fiecare ├«n parte desf─â╚Öur─âm ac╚Ťiuni dedicate de informare, educare ╚Öi engagementÔÇŁ, a declarat Nicoleta C├«rjan, evironmental manager Electric Castle.

25 de eco-ambasadori pentru edi╚Ťia din 2017

Eco Ambassadors, este o alt─â campanie de ecologie a festivalului prin care cei care vin pe biciclet─â de la peste 250 de kilometri beneficiaz─â printre altele ╚Öi de intrare gratuit─â la festival. Ini╚Ťiativa a fost lansat─â acum doi ai ╚Öi p├ón─â acum au fost selectati 67 de eco-ambasadori.

Anul acesta cei care au dorit s─â fie selecta╚Ťi au trebuit s─â ├«╚Öi aleag─â o cauz─â pe care s─â o promoveze. Surpriza noastr─â a fost c─â au ales cauze foarte interesante ╚Öi ne bucur─âm c─â, o dat─â ├«nrola╚Ťi ca eco-ambasadori, vor avea ╚Öi mai mult─â vizibilitate pentru ideile pe care le promoveaz─â. ├Än 2015 am selectat 12 persoane, iar, ├«n 2016, 30 de bicicli╚Öti, din care 5 au venit din afara ╚Ťarii. Anul acesta au c├ó╚Ötigat selec╚Ťia 25 de persoane.┬áCea mai mare distan╚Ť─â a fost parcurs─â de cei cinci eco-ambasadori interna╚Ťionali de anul trecut, care au venit de la VienaÔÇŁ, a mai spus Nicoleta C├«rjan.

Radu, unul dintre eco-ambasadorii din 2016, a pedalat 500 de kilometri.

Pe l├óng─â Zero Waste ╚Öi Eco Ambassadors, programul con╚Ťine activarea Eco Game ├«n care se pot implica cei 10.000 de participan╚Ťi care stau ├«n camping. Eco Game este un joc prin care camperii sunt invita╚Ťi s─â fac─â diferite ac╚Ťiuni eco ├«n festival, fiecare pe o anumit─â categorie, urm├ónd ca, la final, s─â aib─â posibilitatea s─â c├ó╚Ötige o biciclet─â ╚Öi alte premii.

Atrac╚Ťia principal─â a Eco Game va fi ╚Öi anul acesta Eco Charging Point, o instala╚Ťia care produce energie electric─â prin pedalare, unic─â ├«n Rom├ónia. Componenta distractiv─â a acestei instala╚Ťii const─â ├«n faptul c─â participan╚Ťii se ├«ntrec pe biciclete: prin pedalarea la cele patru biciclete se pun ├«n mi╚Öcare patru machete care se ├«ntrec pe o pist─â, ca la un concurs de ciclism. Componenta util─â a instala╚Ťiei este reprezentat─â de cele 40 de ie╚Öiri USB la care participan╚Ťii din camping ├«╚Öi pot ├«nc─ârca telefoanele mobile.

Comentarii

comentarii