Electrica intentioneaza sa investeasca 120 milioane euro in energii regenerabile, in doi ani

in Energie 26 October 2007 64 Views

Compania Electrica intentioneaza sa investeasca aproximativ 120 milioane euro in energii renerabile (eoliene, microhidrocentrale, biomasa si solar), in aproximativ doi ani, a anuntat vineri, directorul general al companiei, Corneliu Stan, intr-o conferinta internationala privind sectorul energetic.

"In aceasta perioada purtam discutii cu firme din Grecia, Austria si Cehia, precum Verbund,
ENEL sau CEX", a spus Stan. Acesta a adaugat ca doreste ca in perioada mentionata sa apara capacitati eoliene de productie de aproximativ 50 MW, microhidrocentrale de 30 MW iar din biomasa sa se produca circa 5 MW.

In ceea ce priveste microhidrocentralele, Corneliu Stan a aratat ca exista posibilitatea de a se achizitiona capacitati ale Hidroelectrica sau de a se construi unitati noi.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, arata, joi, ca asa cum anul 2007 a fost considerat anul energiei, 2008 va fi anul investitiilor in energie si al energiilor regenerabile. In vara acestui an, Vosganian afirma ca producatorii de energie regenerabila vor fi sustinuti de statul roman prin piata certificatelor si nu prin mijloace fiscale.

Foto: Curierul National

Comentarii

comentarii