Electrificarea total─â a flotelor auto

in Transport 30 March 2021 82 Views

ABB ╚Öi AWS, o companie Amazon.com, Inc. ╚Öi-au anun╚Ťat colaborarea pentru dezvoltarea unei solu╚Ťii digitale bazat─â pe cloud, pentru gestionarea ├«n timp real a flotelor de vehicule electrice (VE). Solu╚Ťia va optimiza utilizarea eficient─â a VE ╚Öi va conduce spre flote electrice, ajut├ónd astfel operatorii din ├«ntreaga lume s─â men╚Ťin─â 100% continuitatea afacerii, f─âc├«nd tranzitul c─âtre flote electrice.

Surs─â foto: ABB

Colaborarea va combina experien╚Ťa extins─â┬á├«n eMobility, ├«n domeniul managementului energiei, ├«n tehnologia de ├«nc─ârcare ╚Öi ├«n solu╚Ťiile pentru mobilitate electric─â a liderului ABB cu portofoliul inegalabil de tehnologii cloud ╚Öi expertiz─â software al AWS.

Noua platform─â, care urmeaz─â a fi lansat─â ├«n a doua jum─âtate a anului 2021, va oferi utilizatorului o experien╚Ť─â personalizat─â ├«ntr-o platform─â unica. Gestionarea flotei de VE va deveni astfel mai eficient─â ╚Öi va conduce fiabilitatea la cote maxime pornind de la punctul de ├«nc─ârcare a VE si p├ón─â la tabloul de bord al datelor flotei.

Aceast─â nou─â solu╚Ťie va revolu╚Ťiona lumea mobilit─â╚Ťii electrice, integr├ónd hardware-ul ╚Öi software-ul VE ├«ntr-un singur ecosistem care s─â ofere o experien╚Ť─â perfect─â de utilizare. Suntem ├«ncrez─âtori c─â, lucr├ónd ├«mpreun─â, putem impulsiona folosirea flotelor de vehicule electrice, oferindu-le operatorilor ├«ncrederea de a face trecerea la aceast─â solu╚ŤieÔÇŁ, a comentat Frank Muehlon, pre╚Öedintele Diviziei eMobility a ABB.

├Än prezent, 23% din emisiile globale de gaze cu efect de ser─â legate de energie sunt cauzate de sectorul transporturilor. Electrificarea traficului poate reduce substan╚Ťial nivelul de CO2, iar flotele mari cu aproape 400.000 de autoutilitare ╚Öi camioane electrice la nivel global pot juca un rol crucial. Cu toate acestea, multe flote se confrunt─â cu provoc─âri similare atunci c├ónd vine vorba despre informa╚Ťii ├«n timp real privind starea vehiculului ╚Öi nivelul s─âu de ├«nc─ârcare, ├«ntre╚Ťinerea VE ╚Öi gestionarea accesului la infrastructura de ├«nc─ârcare.

Majoritatea operatorilor de flote opteaz─â pentru software de management operat de ter╚Ťi care ofer─â o func╚Ťionalitate ╚Öi capacitate limitate de personalizare pe baza gamei de modele EV ╚Öi a m─ârimii infrastructurii de ├«nc─ârcare. Viteza cu care tehnologia de ├«nc─ârcare continu─â s─â se dezvolte este ├«n cre╚Ötere, iar adapt─ârile necesare pot fi costisitoare ╚Öi implic─â o mul╚Ťime de resurse. Astfel, operatorii flotelor auto caut─â solu╚Ťii software avansate scalabile, sigure ╚Öi personalizate, combinate cu u╚Öurin╚Ťa ├«n gestionarea sta╚Ťiilor de ├«nc─ârcare, care s─â le permit─â conectarea ╚Öi pornirea.

Pentru a stimula progresul ├«n ceea ce prive╚Öte flotele de VE, ABB a creat o ├«ntreprindere pureplay la Berlin, care va dezvolta tehnologii personalizate, scalabile ╚Öi rentabile pentru operatorii de flote, care pot fi utilizate de c─âtre toate OEM-urile ├«n domeniu. Lucr├ónd cu AWS, aceast─â nou─â abordare va proiecta solu╚Ťia interoperabil─â de gestionare a flotei pentru a func╚Ťiona cu toate tipurile de vehicule ╚Öi infrastructura de ├«nc─ârcare.

Utiliz├ónd ├«nv─â╚Ťarea automat─â ╚Öi analiza, acesta va include un set conving─âtor de caracteristici, printre care se num─âr─â planificarea ├«nc─ârc─ârii ╚Öi monitorizarea ├«n timp real, cu informa╚Ťii ╚Öi ac╚Ťiuni privind starea ╚Öi ├«ntre╚Ťinerea vehiculelor, ├«mpreun─â cu optimizarea rutelor VE bazate pe ora din zi, starea vremii ╚Öi rutinele de utilizare.

Citește și:

ABB a furnizat Municipiului Suceava 43 de sta╚Ťii de ├«nc─ârcare pentru alimentarea flotei de autobuze electrice

Comentarii

comentarii