VIDEO Mii de elevi din Australia au demonstrat împotriva lipsei de acțiune pentru combaterea schimbărilor climatice

in Poluare 3 December 2018 131 Views

Mii de elevi australieni au părăsit orele vineri pentru a cere guvernului să ia măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice, în cadrul unui protest care s-a desfășurat în mai multe orașe și în 20 de centre regionale.

Protestul numit „Strike 4 Climate Action”, inspirat de eleva suedeză Greta Thunberg, a adus împreună mii de copii în Sydney și Melbourne.

Prim ministrul australian, Scott Morrison, sfătuise studenții să nu ia parte la proteste și să fie „mai puțin activiști.” Ministrul resurselor, Matt Canavan, a declarat că ar prefera ca studenții să învețe despre minerit și știință și că nu au nimic de învățat de pe urma protestelor.

În Sydney, eleva Jean Hinchliffe, în vârstă de 14 ani, și-a încurajat colegii să continue protestele până  când guvernul va lua acțiune.

„Aceasta este prima noastră lovitură. Prima acțiune. Și este doar începutul. Și o să o tot facem până se va face ceva.”

Înaintea protestului, sute de studenți din Canberra s-au adunat în jurul Casei Parlamentului și au vorbit cu membri ai parlamentului din mai multe partide.

Mii de oameni au blocat podurile Londrei în timpul unui protest climatic

Elevii din Canberra și-au exprimat îngrijorările într-o serie de discuții cu liderul Partidului Verzilor, Richard Di Natale, cu membri din Partidul Laburist și liberali, precum și cu independenți.

Senatul a aprobat o moțiune care susținea elevii, iar alți elevi din întreaga lume și-au exprimat susținerea prin intermediul rețelelor de socializare.

Green Report Shop Produse ECO

Prim ministrul Scott Morrison a fost criticat aspru de elevi pentru comentariile sale.

„Dacă Scott Morrison vrea ca copiii să nu se mai poarte ca un parlament, atunci poate că parlamentul ar trebui să nu se mai poarte ca niște copii.”, a declarat pentru The Guardian Manjot Kaur, elev la școala Ravenswood.

Comentarii

comentarii