Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Elevii pot deveni rangeri juniori in Parcul National Muntii Rodnei

Un numar de 50 de elevi, care invata la scolile din localitatile limitrofe Parcului National Muntii Rodnei, vor participa in perioada 3-7 iulie 2008, la o tabara de educatie ecologica, in Muntii Rodnei. Tabara, a treia de acest fel, este activitate a proiectului european LIFE-Nature, „Habitate prioritare alpine, sub-alpine si forestiere in Romania” (FOREST-ALP NATURA2000 RO) si este organizata de catre WWF (Fondul Mondial pentru Natura), Programul Dunare Carpati, in colaborare cu Administratia Parcului National Muntii Rodnei si va fi avea loc in sudul parcului, pe Valea Aniesului, la Cabana Valea Secii, proprietatea primariei Maieru.

Programul taberei „Ranger Junior” include cursuri de salvamont, cursuri de orientare, educatie ecologica, observatii flora-fauna, cursuri de protectie a mediului, de biodiversitate si de promovare a siturilor Natura 2000, precum si diverse activitati creative si de recreere, specifice zonei.

Scopul acestor activitati este acela de a prezenta siturile Natura 2000, de a promova importanta cunoasterii naturii si aprecirea biodiversitatii in randul comunitatilor locale, dar si de a educa tanara generatie, de a o responsabiliza la nivel individual si de grup, si de a o sensibiliza la problemele de mediu si de protectie ale habitatelor din zona.

Pe viitor, tinerii participanti la acest tip de tabara educativa vor putea sa se implice activ in alte proiecte desfasurate in cadrul Parcului National Muntii Rodnei, in calitate de Rangeri Juniori. In aceasta vara doua tabare asemanatoare vor mai fi organizate si in Parcul National Ceahlau.

Natura2000 este o retea ecologica europeana de situri, desemnate pe criterii stiintifice, organizata pe baza legislatiei comunitare, respectiv Directiva Pasari si Directiva Habitate, si are ca scop stoparea declinului biodiversitatii, prin conservarea pe termen lung a celor mai valoroase si periclitate specii si habitate din Europa. Prin masuri speciale de administrare a acestora se doreste conservarea speciilor si habitatelor, dar si desfasurarea in paralel a activitatilor umane, cum ar fi agricultura, vanatoarea, exploatarea forestiera, intr-un mod compatibil cu masurile respective.

spot_img

Ultimele știri