Elon Musk va dona 100 de milioane de dolari pentru cea mai bun─â tehnologie de captare a CO2

in Poluare 23 January 2021 89 Views

Antreprenorul Elon Musk a anun╚Ťat pe Twitter c─â ofer─â 100 de milioane de dolari pentru dezvoltarea celei mai bune tehnologii de captare a emisiilor de dioxid de carbon. Acesta a promis c─â va da mai multe detalii s─âpt─âm├óna viitoare.

Agen╚Ťia Interna╚Ťional─â pentru Energie a declarat la sf├ór╚Öitul anului trecut c─â este necesar─â o dezvoltare masiv─â a tehnologiilor de captare a carbonului pentru ca ╚Ť─ârile s─â ├«╚Öi ├«ndeplineasc─â obiectivele de emisii nete zero.

Captarea emisiilor care duc la ├«nc─âlzirea global─â devine o parte critic─â a multor planuri de a ╚Ťine sub control schimb─ârile climatice, dar p├ón─â ├«n prezent s-au f─âcut foarte pu╚Ťine progrese ├«n ceea ce prive╚Öte tehnologia, cu eforturi axate pe reducerea emisiilor, mai degrab─â dec├ót pe eliminarea carbonului din aer, apreciaz─â Reuters.

ÔÇ×Donez 100 de milioane de dolari premiu pentru cea mai bun─â tehnologie de captare a carbonuluiÔÇŁ, a scris Musk ├«ntr-un tweet. A revenit apoi cu un alt tweet ├«n care a precizat c─â va oferi mai multe detalii s─âpt─âm├óna viitoare.

Întrebat într-un comentariu de posibilitatea plantării unui copac, Musk a răspuns:

ÔÇ×(n.r. Copacii) sunt parte din solu╚Ťie, dar necesit─â mult─â ap─â proasp─ât─â ╚Öi p─âm├ónt. S-ar putea s─â avem nevoie de ceva foarte mare, la scar─â industrial─â, ├«n 10 p├ón─â la 20 de ani. Acum, de departe cea mai important─â prioritate este accelerarea tranzi╚Ťiei c─âtre o economie sustenabil─â energeticÔÇŁ.

Devenit recent cel mai bogat om din lume, Musk a cofondat ╚Öi a v├óndut compania de pl─â╚Ťi pe internet PayPal Holdings Inc ╚Öi conduce acum unele dintre cele mai avansate companii din lume. Pe l├óng─â produc─âtorul de automobile electrice Tesla, el conduce compania de rachete SpaceX ╚Öi Neuralink, un startup care dezvolt─â interfe╚Ťe creier-ma╚Öin─â cu l─â╚Ťime de band─â ultra-mare pentru a conecta creierul uman la computere, mai scrie sursa citat─â.

Pre╚Öedintele Joe Biden s-a angajat s─â accelereze dezvoltarea tehnologiei de captare a carbonului ca parte a planului s─âu general de combatere a schimb─ârilor climatice. Joi, el a numit-o pe Jennifer Wilcox, expert─â ├«n tehnologii de ├«ndep─ârtare a carbonului, ├«n func╚Ťia de secretar adjunct adjunct principal pentru energie la Departamentul de Energie al SUA.

Citește și: 

Un fond de investi╚Ťii clujean finan╚Ťeaz─â o companie elve╚Ťian─â de transport hyperloop, premiat─â de Elon Musk

Tesla va instala anul acesta sta╚Ťii de ├«nc─ârcare rapid─â ├«n patru ora╚Öe din Rom├ónia

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii