Elon Musk și șeful Disney se retrag din staff-ul lui Trump

in Business, Legislatie 2 June 2017 162 Views

Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX, și CEO-ul Disney, Robert Igar, au anunțat că renunță la funcțiile de consilieri ai Președintelui Donald Trump ca urmare a decizie acestuia de a retrage SUA din Acordul pentru climă, semnat la Paris, informează The Guardian.

Am plecat din consiliile prezidențiale. Schimbările climatice sunt reale. Părăsirea Acordului de la Paris nu este bună pentru America sau pentru lume”, a postat pe Twitter magnatul american.

Din principiu am renunțat la Consiliul Președintelui ca urmare a retragerii din Acordul de la Paris”, a scris și CEO-ul Disney.

Trump și-a creat comisia de consultanță pentru afaceri la scurt timp după alegerea sa, încercând să demonstreze modul în care noua administrație va revigora Statele Unite ”prin utilizarea expertizei sectorului privat”.

Potrivit the Guardian, plecările sunt un dezastru pentru actualul Președinte. În timp ce Trump a susținut o rațiune economică pentru ieșirea SUA din la cel mai ambițios acord privind schimbările climatice din istorie, reprezentanții mediului de afaceri susțin că decizia este total greșită.

Pentru înrăutății lucrurile, CEO-ul Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a ales să lanseze, joi, 12 iunie, primul său tweet  cu o critică la adresa lui Trump.

Decizia de astăzi este un obstacol pentru mediul înconjurător și pentru poziția de lider a SUA în lume”, a scris bancherul american.

Cele două demisii și mesajul lui Blankfein îi lasă pe mulți alți membri ai consiliul de afaceri de la Casa Albă într-o poziție foarte ciudată, având în vedere propria lor viziune, și a companiilor pe care le conduc, asupra Acordului de la Paris și schimbările climatice.

Comentarii

comentarii