Elon Musk vrea să extindă Tesla în Europa de Est

in Business, Transport 11 October 2019 114 Views

Elon Musk, directorul general al Tesla, a declarat că producătorul american de automobile electrice intenţionează să-şi extindă prezenţa pe pieţele din Europa de Est, prima dintre acestea fiind Ucraina.

Prezența Tesla în Europa de Est este aproape neglijabilă în prezent. Situaţia este total diferită în Europa de Vest, unde brandul Tesla este în prezent numărul unu pe piaţa maşinilor electricer de lux și segmentele motoarelor cu ardere.

Tesla a vândut 19.482 de maşini din modelul 3 în Europa de Vest în primul trimestru. Următoarea maşină electrică cea mai vândută din Europa, Renault Zoe, a vândut doar 11.049 de unităţi în primul trimestru, în timp ce Nissan Leaf a vândut 10.315. Dominanța modelului 3 este și mai remarcabilă, având în vedere că a devenit disponibilă în Europa în februarie. Unii analiști se așteaptă acum ca modelul 3 să încheie în 2019 drept cel mai vândut model de mașini electrice din Europa de Vest.

În sfârșit, Tesla se extinde spre Europa de Est. Se știe deja că Tesla se va extinde pentru prima dată în Cehia, care are în prezent 2.473 de maşini electrice. Analiștii se așteaptă ca numărul acestora să crească la 10.000 în 2020 și până la 250.000 până în 2030.

Republica Cehă, împreună cu Ungaria și Polonia (cea mai mare economie a Europei de Est) sunt primele trei piețe pentru vehiculele electrice în Europa de Est în afara Rusiei. Acum există 3.128 de maşini electrice în Ungaria și 2.981 în Polonia.

Anunţul deschioderii unui magazin Tesla în Ucraina a fost determinată de tweeturile ucrainenilor care au cerut Tesla să înființeze staţii de încărcare și centre de servicii în țara lor.

Întrebat într-un tweet despre extinderea în Europa de Est, în general, în 2020, Musk a a răspuns „probabil mai devreme”.

Tot într-un mesaj pe Twitter, Musk şi-a exprimat speranţa că vor fi demarate activităţi „în Slovacia, Croaţia, Serbia şi în cea mai mare parte a Europei de Est la începutul anului viitor”.

Stațiile de încărcare rapidă sunt, de asemenea, construite într-un ritm rapid în toată Europa de Est.

Compania maghiară de petrol și gaze MOL intenționează să construiască o rețea de 700 de stații de încărcare în Ungaria, România, Croația, Slovenia, Slovacia și Republica Cehă.

Comentarii

comentarii