VIDEO Discurs istoric în Congresul American: Emmanuel Macron critică atitudinea lui Trump față de schimbările climatice

in Video News 26 April 2018 67 Views

Președintele francez Emmanuel Macron a criticat atitudinea lui Trump față de schimbările climatice într-un discurs ținut în fața Congresului Statelor Unite ale Americii, în cadrul primei lui vizite pe continentul nord-american.

Mandel Ngan / AFP

Macron a cerut Statelor Unite ale Americii să ia măsuri pentru a asigura că generațiile viitoare au o „planetă care este încă locuibilă în 25 de ani.”

„Unii oameni cred că protejarea industriei și a locurilor de muncă sunt probleme mai urgente decât transformarea economiilor noastre pentru a face față provocărilor schimbărilor climatice.”

Macron a subliniat importanța unei tranziții către o economie cu mai puțin carbon.

„Prin faptul că poluăm oceanele, nu mitigăm emisiile de dioxid de carbon și distrugem biodiversitatea, ne omorâm planeta. Haideți să acceptăm realitatea: nu există o «planetă B». Și sunt sigur că într-o zi SUA se va alătura iar Acordului de la Paris. Care este scopul vieții noastre, dacă lucrăm și trăim distrugând planeta, sacrificând viitorul copiilor noștri?”

Macron a explicat că putem alege izolaționismul și naționalismul, ca un remediu temporar la fricile noastre, dar această atitudine nu va face decât să sporească fricile cetățenilor, în timp ce lumea va continua să evolueze.

În cadrul primei vizite a președintelui francez în SUA, Macron i-a oferit lui Trump un stejar dintr-o regiune unde soldații americani au luptat în Primul Război Mondial.

Green Report Shop Produse ECO

Trump a anunțat anul trecut că SUA se va retrage din Acordul de la Paris. Imediat după anunț, Macron a publicat un tweet inspirat de sloganul electoral al lui Trump: „Make our planet great again.”

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii