Enel: 62% din energia produsă va fi cu emisii zero, până în 2021

in Energie 20 November 2018 50 Views

Grupul Enel a anunțat că, până în 2021, 62% din energia produsă va fi fără emisii, față de o cotă de 48% estimată în 2018. În plus, compania estimează că sursele de energie regenerabilă se așteaptă să genereze o creștere a profitului brut de un miliard de euro  între 2018 și 2021.

 

Regenerabilele, infrastructura rețelelor și noile servicii energetice reprezintă pietre de temelie (…) a strategiei Enel bazate pe sustenabilitate și inovare, care are în centrul său clienții. Noul plan strategic al Grupului Enel este conceput pentru a maximiza oportunitățile create de tranziția energetică și pentru a minimiza riscurile asociate cu imprevizibilitatea”, se arată într-un comunicat de presă al Enel.

Astfel, compania a a prevăzut investiții de 27,5 miliarde de euro în mai sus amintită, care vor genera o majorare a profitului brut curent cu 3,2 miliarde euro și vor fi alocate întregului spectru în cele trei categorii: dezvoltarea activelor, clienți și gestionarea activelor.

Regenerabilele și infrastructura de rețele au influențat strategia noastră de investiții care se concentrează pe punerea în funcțiune mai rapidă și o flexibilitate mai mare pentru a face față mai bine transformării progresive a industriei. O creștere industrială solidă și programele de eficiență implementate până acum ne-au permis să creștem progresiv inidcatorul EBITDA (profit brut – n.r.) curent la 16,2 miliarde de euro până la sfârșitul anului 2018, un nivel pe care ne-am angajat să îl atingem în 2015 și pe care l-am confirmat în mod constant. În plus, în ultimii trei ani, active de aproximativ 8 miliarde de euro au fost preschimbate prin gestionarea activă a portofoliului, generând fonduri pentru a simplifica mai mult structura companiei și pentru a continua achizițiile, cea mai recentă fiind Eletropaulo, care a majorat baza de clienți cu încă 7 milioane și a reafirmat poziția Enel ca lider mondial pe piața rețelelor de distribuție la nivel mondial”, a declarat Francesco Starace, CEO și General Manager Enel.

Comentarii

comentarii