Enel a lansat primele obliga╚Ťiuni “sustenabile” din lume

in Business, Energie 6 September 2019 35 Views

Enel Finance International NV, compania financiar─â ├«nregistrat─â ├«n Olanda a Grupului, controlat─â de Enel SpA (ÔÇ×EnelÔÇŁ), a lansat, joi, ├«ntr-o singur─â tran╚Ö─â, o emisiune de obliga╚Ťiuni ÔÇ×sustenabileÔÇŁ pentru investitorii institu╚Ťionali de pe pie╚Ťele americane ╚Öi interna╚Ťionale, ├«n valoare de 1,5 miliarde de dolari americani, echivalentul a aproximativ 1,4 miliarde de euro.

Imagine de Massimiliano Perrone de la Pixabay

Emisiunea, garantat─â de Enel, a fost suprasubscris─â de aproape trei ori, cu cereri totale de aproximativ 4 miliarde de dolari americani ╚Öi participarea semnificativ─â a investitorilor interesa╚Ťi de responsabilitatea social─â, permi╚Ť├ónd grupului Enel s─â continue s─â ├«╚Öi diversifice astfel baza sa de investitori.

Emisiunea de obliga╚Ťiuni, prima de acest fel, a fost g├óndit─â s─â r─âspund─â nevoilor curente de finan╚Ťare ale companiei ╚Öi este legat─â de capacitatea Grupului de a atinge p├ón─â la 31 decembrie 2021 un procent din capacitatea instalat─â de generare a energiei regenerabile (pe o baz─â consolidat─â) egal─â cu sau mai mare de 55% din capacitatea total─â instalat─â. Pentru a asigura transparen╚Ťa rezultatelor, atingerea acestei ╚Ťinte (la 30 iunie 2019, era deja de 45,9%) va fi certificat─â printr-un raport de evaluare specific emis de auditorul angajat ├«n acest scop.

Emisiunea de obliga╚Ťiuni ÔÇ×sustenabileÔÇŁ reflect─â angajamentul Enel, cea mai mare companie privat─â de electricitate din lume ├«n func╚Ťie de capacitatea instalat─â de energie din surse regenerabile, de a contribui la cre╚Öterea substan╚Ťiala a cotei de energie regenerabil─â ├«n mixul energetic global p├ón─â ├«n 2030.

Emisiunea de obliga╚Ťiuni urmeaz─â cele trei tran╚Öe de obliga╚Ťiuni verzi plasate anterior de c─âtre Enel Finance International NV pe pia╚Ťa european─â, cu o valoare total─â de 3,5 miliarde de euro.

Comentarii

comentarii